Facebook YouTube
Регистрация

Building Innovation Forum 2017, Offices: Новите офис проекти – предизвикателства пред инвеститорите

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 21.04.2017, Автор: Христо Николов
[1153 прочитания]
Защо новите офиси се превръщат в нещо повече от работно пространство под натиск на наемателите - ще чуете на Building Innovation Forum.<br />

Защо новите офиси се превръщат в нещо повече от работно пространство под натиск на наемателите - ще чуете на Building Innovation Forum.

Фотограф: ГРАДЪТ

Строителството на офис комплекси се завърна в дневния ред на предприемачите. Националната статистика отчита впечатляващ ръст на разрешенията за строеж на административни сгради (като обща площ). През 2016 г. в София е дадена "зелена светлина" за изграждане на офис центрове с над 219 000 кв. м РЗП. Или близо три пъти повече спрямо 2015 г.

Инвеститорите в новата вълна бизнес сгради, ако искат да са успешни, ще трябва да се справят с предизвикателствата на средата. И най-вече с растящите изисквания на BPO/IT компаниите, които са "господари" на наемния пазар.

Ето защо в "ГРАДЪТ Медиа Груп" решихме да посветим на темата панел №2 на предстоящата годишна конференция "Инвестиции и строителство на офис и корпоративни сгради", част от Building Innovation Forum, Series 2017.

"София Офис Център" ще бъде разположен в непосредствена близост до спирката на метрото на бул. "Цариградско шосе".

Фотограф: Ателие Серафимов Архитекти


Как предприемачите реагират на изискванията за работна среда на новите наематели? Пренася ли се в България световната тенденция офисът да надхвърля функциите на "работно помещение"? Ще чуете мнението на Христо Чепишев, изпълнителен директор на Europroperty - компанията-инвеститор в новия комплекс "София Офис Център" на бул. "Цариградско шосе".

Пазарът ли диктува вида на сградите или сградите диктуват пазара - наблюденията си пред професионалната аудитория ще сподели Сергей Койнов, изпълнителен директор, Polygraphia Office Center. Втората фаза на комплекса се очаква да бъде завършена до края на 2017 г., а офис площите са почти напълно договорени.

Втората фаза на "Полиграфия Офис Център" ще бъде готова до края на 2017 г.

Фотограф: BLD


Keynote презентация за глобалните тенденции при офис проектите ще направят Христо Андонов, ръководител "Офис площи-наемодатели" в MBL/CBRE и арх. инж. Виктор Банарев, специалист "Пропърти и проджект мениджмънт" в компанията.

Васил Караиванов, председател на Съвета на директорите в държавната компания "София Тех Парк", ще внесе яснота как ще се развива в близко (и не само) бъдеще един от най-големите и интересни офис проекти с добавена стойност в София – Научно-технологичният парк на бул. "Цариградско шосе".

Превръща ли се новаторската и разчупена работна среда в ключов елемент за привличане на квалифицирани служители – ще разберете вижданията на Мирослав Божилов, генерален директор за България в PaySafe. Офис интериорът на компанията влезе в класацията "25-те най-популярни офиса в света за 2016 г." на специализираното издание Office Snapshots.

Намирането на подходящи наематели е първата стъпка, но нещата не свършват дотам. За основните предизвикателства при управлението на офис комплекси ще говори Тодор Кавръков, пропърти мениджър, "Търговски Център Европа".

Какви и къде (ще) са новите офис проекти? Оформят ли се нови бизнес зони в столицата? Актуална информация за инвестициите и пазара ще изнесат представители на три консултантски компании - Николай Неов, директор "Офис площи" в MBL/CBRE, Верка Петкова, директор бизнес развитие в Colliers International и Станимира Пашова, мениджър "Офис площи" във Forton.

Конференцията започва на 25 април (вторник), от 9,00 ч. Мястото е Sofia Event Center.

Вижте пълната програма - тук.
За регистрация - влезте тук.


Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg