Facebook YouTube
Регистрация

Архитекти и урбанисти получиха дипломи в УАСГ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.04.2017, Автор: Николай Тодоров
[2235 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

Магистри архитекти и урбанисти от поредния випуск на УАСГ получиха дипломи на специална церемония с участието на министъра на регионалното развитие Спас Попниколов и зам.-министър Виолета Комитова.
Фотограф: Мария Съботинова

Успешна жизнена реализация пожела ректорът проф. Иван Марков.
Фотограф: Мария Съботинова

Образованието в УАСГ е солидна основа, подчерта деканът на Архитектурния факултет проф. Асен Писарски.
Фотограф: Мария Съботинова

През 2017 г. специалността по архитектура отбелязва 74 години в България и вече има престижни акредитации от реномирани организации като Royal Institute of British Architects и от френското министерство на образованието.

Архитектът Иван Василев и урбанист Деспина Кънева са първенците на випуска.
Награди на отлични дипломанти връчиха Съюзът на урбанистите в България - на Деспина Кънева и Надина Маноракова за градоустройствени разработки съответно за София и Уст Каменогорск, доц. арх. Йорданка Кандулкова - от името на фонд "Пейо Берберлиев" - на Георги Келерджиев за адаптация на най-старото в България трамвайно депо "Клокотница" в културен център, Даниела Узунова от името на "Кнауф България" - на Иван Василев за успешен архитектурен образ на концертен комплекс на Софийска филхармония.
Фотограф: Мария Съботинова

За 15-та поредна година арх. Борислав Богданов връчи наградата за висок професионализъм на името на Димитър М. Богданов - изтъкнат български архитект с повече от 300 реализации в 13 страни по света, сред които даваните за пример и до днес община в Абу Даби и правителствен комплекс "Хама" в Алжир. Тази година отличени с премия по 500 лв. бяха Петър Николов - за дипломен проект за архитектурно училище, и Танита Иванова (на снимката горе с арх. Борислав Богданов) - за проект за обединено детско заведение.

Отличия връчиха още доц. Мария Далчева, гл. ред. на сп. "Архитектура" - на Мартина Станкова, и Студентският съвет на УАСГ - на Ралица Дженкова и Андрей Иванов.

Изложба с работи на дипломанти е експонирана в Университета по архитектура, строителство и геодезия до 5 май.

 

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg