Facebook YouTube
Регистрация

Откриват офис сградата на Walltopia в "София тех парк"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.04.2017, Автор: Радостина Попова
[1993 прочитания]
 
Фотограф: Уолтопия


Огромната катерачна стена, която е основен акцент в интериора на офис сградата на Walltopia, ще бъде отворена за посетители тази вечер в 18:00 часа. Така ще бъде официално открита и новата сграда, която бе въведена в експлоатация в началото на месеца.

В изграждането й са инвестирани общо 18 млн. лева. Главен изпълнител е "Уолтопия" АД, а грубият строеж е възложен на "Главболгарстрой" АД.

 
Фотограф: Уолтопия


Сградата се простира на 15 196 м2 РЗП в "София тех парк" и включва подземен паркинг етаж, партерен етаж с публични функции и горни етажи с офис площи.

Основна част от партера помества катерачния център, който с интересните си форми и цветове е доминиращ фактор в интериора. Тук има още ресторант, кафене и банков клон.

На следващите два етажа са офисите на двете най-големи немски IT компании: Software AG и SAP. На трето и четвърто ниво над партера се намират основните офис площи на Walltopia. В момента в сградата работят над 700 души.

 
Фотограф: Мария Съботинова


През 2012 г. инвеститорите от "Уолтопия" АД обявиха международен конкурс за архитектурен проект на бъдещата сграда, в който участваха 369 екипа от 63 държави. Той бе спечелен от арх. Невил Марс, който в продължение на една година работи съвместно с екипа на Walltopia по концепцията на сградата.

През 2014 г. Walltopia закупи право на строеж в "София Тех парк" на бул. "Цариградско Шосе". Новата локация наложи препроектиране на сградата, което бе поето от архитектурния отдел на Walltopia под ръководството на арх. Васил Шарланов.

 
Фотограф: Уолтопия


Четете подробности за проекта в следващия брой на списание "ГРАДЪТ"

Повече информация за него можете да откриете и в новата дигитална система за проекти pds.bg

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg