Facebook YouTube
Регистрация

"Варна сити парк ЮГ" - първият жилищен комплекс в България с геотермална енергия

Проектът трябва да бъде завършен до края на 2018 г.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 19.04.2017, Автор: Николай Тодоров
[2500 прочитания]

Фотограф: STARH

Новият проект "Варна Сити Парк Юг" е естествено продължение на успешния, реализиран 2013-2016 г. проект "Варна Сити Парк" - добре планиран затворен жилищен комплекс с максимално пространство между жилищните блокове 55-70 метра, много зеленина, паркова среда и вода. Елипсовидната форма около парка създават усещане за уютно пространство - гнездото като метафора за дом и семейство с бели хоризонтали - алюзия на клонки от гнездото от бял видим бетон, с фасадна обшивка с визия на дърво и стъклени парапети, коментира главният проектант арх. Светослав Станиславов от студио STARH.
Фотограф: STARH

Уникална за жилищен комплекс в България е планираната система за геотермална енергия, която ще осигурява отопление и охлаждане за всеки апартамент. Чистата вода за обитателите ще идва от сондаж с дълбочина 1.5 километра.
Фотограф: STARH

Проектът е разположен върху терен от 26 декара на бул. "Владислав Варненчик" във Варна с четири блока на 12 етажа с по два входа и общо 456 апартамента. Разгънатата застроена площ е 69 259 кв. м. Подземният паркинг от 20 декара дава възможност цялата наземна площ да се превърне в парк.

Инвестицията на компанията "Варна Сити Парк" се оценява на над 42 млн. лв. Сроковете за завършване на обекта са до края на 2018 г.

Предстои представяне на проекта в сп. ГРАДЪТ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg