Facebook YouTube
Регистрация

Търси се инвеститор за нов административно–търговски център на Враца

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 19.04.2017, Автор: Таня Тодорова
[835 прочитания]

Снимка: Враца - facebook

Търсят се инвеститори за нов административно–търговски център на град Враца. Той ще се изгради на мястото на амортизираната вече Сувенирна палата, разположена в централната част на града. Това реши общинската управа след широко обществено обсъждане в края на миналата година.

Сувенирната палата е построена преди близо половин век, върху терен с площ от 427 кв. м. Сградата не се вписва във визията на обновения център и пешеходната зона.

Предложението на местната власт е постройката да бъде съборена и на нейно място да бъде изграден съвременен търговски център, но разрушаването й ще бъде извършено след намирането на инвеститор.

Общината вече отправи покана до потенциални фирми, като определи критерии за избора им.

Важно условие при избора е процентът на търговските и офис площи, които бъдещият инвеститор ще предостави на общината срещу правото на строеж върху имота.

Кандидатите ще трябва да изготвят идеен проект за своя сметка и да го съгласуват с обществеността в града, като се съобразят с това, че сградата е в списъка на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

Ще трябва да изготвят за своя сметка и технически (работен) проект, който да отговаря на законовите и нормативни изисквания на ЗУТ, ЗКН и др., като се предвидят и вижданията на общественото мнение.

Съгласно процедурата предложенията следва да се внесат в община Враца за одобрение от Общинския съвет и издаване на разрешително за строеж. Теренът остава собственост на общината.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg