Facebook YouTube
Регистрация

Намирането на инвеститор ще е основният проблем при изграждането на нова спортна база във Военноморското училище - Варна

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.03.2017, Автор: Таня Тодорова
[912 прочитания]
Нова спортна база с комбинирани игрища за футбол, баскетбол, волейбол и фитнес, под която да бъде изграден подземен паркинг, и същевременно да се ремонтира басейна на Висшето военноморско училище във Варна, са проекти, по които работи Община Варна и ръководството на ВВМУ "Н. Вапцаров". Това стана ясно преди дни, при посещение на кмета на града Иван Портних в училището.
Идеята е на ръководството на висшето училище, сподели за gradat.bg началникът на висшето училище проф. д.в.н. Боян Медникаров. Според него най-големият проблем при реализацията на проектите ще е намирането на инвеститор.


Училището се намира на входа на морската градина и е непосредствено до Двореца на спорта. Има определена територия, която би могла да се усвои, като изграждането на нов паркинг ще реши проблема с недостига на паркоместа в централната част на града, коментира адмирал Медникаров.
В момента се водят преговори с Община Варна, като се предвижда новата спортна база да се ползва от курсантите до определен част на деня, а след това да има свободен достъп за граждани.

Концепция
за новата спортна база се обсъжда в момента, като се правят количествените сметки за определяне на необходимата инвестиция за реализация на проекта.
Това сподели Кристиян Димитров, директор Дирекция "Спорт" към Община Варна. По думите му става дума за реконструкция на голяма спортна база, състояща се от закрит басейн, над който има голяма зала с игрища за волейбол и баскетбол. На открито са разположени още 3 игрища - за футбол и тенис на корт.
"Аз съм учил във Военноморското училище преди 20 години и тогава базата не бе в добър вид, а сега е още по-зле", коментира Димитров.
Идеята на Общинското ръководство е след реновирането им спортните съоръжения да се ползват едновременно от учещите във ВВМУ "Н. Вапцаров", като същевременно имат достъп и граждани, обясни Димитров. Той обаче, не се ангажира с отговор на въпроса какъв би бил източникът на финансиране за реализация на проекта.

Спешно имаме нужда от басейни,
[ВВМУ „Н. Вапцаров“]

коментира Кристиян Димитров. Реализацията на проекта за нов басейн на територията на Военноморското училище ще спомогне за утвърждаване на Варна за град на спорта през 2019 г., акцентира той.

Още два стадиона се готвят за 2019 г. ,
когато Варна ще бъде домакин на церемонията за обявяване на носителя на титлата Европейска младежка столица 2019 г.

[facebook-]

Строителството на стадион "Варна" върви по план, заяви Кристиян Димитров, като опроверга твърденията в онлайн пространството, че проектът е в застой. Строителните дейности на стадион Варна зависят от частен инвеститор, който преценява кога да засили строителните работи, обясни той.

Същевременно започна и подмяната на тревната настилка на градския стадион "Тича", за който правителството отпусна 1 млн. лв.
Паралелно с подмяната на тревните чимове с нови, се сменя и осветителната уредба.
До май 2017 г. стадионът на ФК "Черно море" трябва да е обновен. Дотогава футболистите на клуба ще играят на стодион "Младост".

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg