Facebook YouTube
Регистрация

Ново предприятие с над 5 600 кв. м застроена площ откриха в Монтана

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.03.2017, Автор: Таня Тодорова
[678 прочитания]

Фотограф: МИ

Нова производствена база за над 6 млн. лева бе открита в Технологичен парк - Монтана. Швейцарската фирма "Палемонтех" ще произвежда метални палети на герен от 30,4 дка в развиващата се производствена зона в Северозападна България.
На официалната церемония присъстваха Н. Пр. Денис Кнобел, посланикът на Швейцария у нас, заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев, областният управител на Монтана Иван Сергисов и кметът на града Златко Живков.

Предприятие с 5642 кв. м произведствени площи
Новата произодствена зона на Технологичния парк на град монтана се немира в местността "Гламата", в рамките на града, на пътя Монтана – Лом.
Предприятието включва производствено-складова част с площ 4506 кв. м и административна сграда върху 1136 кв. м.
Двуетажната административна сграда офиси, изложбена и заседателна зали, обслужващи площи.
Производствено-складовата част включва хале и склад за готова продукция.

Информация за проекта ще намерите в pds.bg - интегрирана база данни за актуални проекти.
Фотограф: Градът.бг

"Инвестициите в производството са дългосрочни и създават стабилна заетост, а проектът ще допринесе за повишаване на икономическата активност в региона", каза при откриването заместник-министър Любомир Ганчев .
Той изтъкна, че Законът за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) предлага система от стимули за дружествата, осъществяващи инвестиции в дълготрайни активи и създаващи нова заетост.Същевременно се насърчават инвестициите в регионите с най–висока безработица, както и във високотехнологичните производства и услуги.
В област Монтана всички 11 общини са с безработица по-висока от средната за страната и за тях са приложими по-ниските прагове за сертифициране и насърчаване на проекти по реда на ЗНИ. "До момента за област Монтана е издаден един сертификат за инвестиция на стойност 23.3 млн. лв.за изграждането на фотосолерен парк край Лом. Фотоволтаичната грид електроцентрала е с инсталирана мощност 3998.5 kWp.

6 сертификата а инвестиции е издала БАИ от началото на 2017 г.
За първите три месеца на 2017 г. по ЗНИ са издадени 6 сертификата. Общо предвидените с проектите инвестиции възлизат на 143.316 млн. лв. и се очаква разкриване на 3503 нови работни места. Три от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги. Тази статистика за стимулираните инвестиции у нас отчитат от Министерство на киномиката.
През 2016 г. са издадени 24 сертификата - 19 за клас А, 4 за клас Б и 1 за приоритетен инвестиционен проект на стойност общо 383.666 млн. лв., със срок за изпълнение до 3 години, с които ще бъдат създадени 4729 нови работни места. 11 от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги, три са в община с висока безработица.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg