Facebook YouTube
Регистрация

JCB представя: индустриални телескопични товарачи с иновативни двойни технически трансмисии DualTech VT

Брой 1 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.03.2017, Автор: Градът.бг
[446 прочитания]
JCB 541-70 Industrial DualTech VT Loadall<br />

JCB 541-70 Industrial DualTech VT Loadall

Фотограф: JCB

Брой 1 на сп. ГРАДЪТ

JCB разработиха първата в света двойна технологична трансмисия, конструирана специално за телескопични товарачи. Тя съчетава най-добрите характеристики на силово предаване и хидростатични задвижващи механизми. Индустриалната DualTech VT променлива трансмисия е разработена от инженерен екип на JCB и е в самата сърцевина на два индустриални DualTech VT телескопични товарача с превъзходна спецификация и високо ниво на представяне.

Ключови характеристики
- Напълно хидростатичен задвижващ механизъм осигурява фин плавен скоростен контрол до 19 км/ч
- Автоматично превключване на електронно модулирано 3-скоростно силово предаване при над 19 км/ч, което е оптималната силова ефикасност при работа на по-високи скорости
- Силови и икономични режими за оптимизиране на производителността и оперативните разходи
- Гъвкавият режим осигурява независим двигателен контрол и контрол на скоростта
- Можете да изберете 4WD или Авто 2WD над 19 км/ч за оптимална ефикасност и намалено износване на гумите
JCB 531-70 индустриалният DualTech VT, 535-95 индустриалният DualTech VT и 541-70 индустриалният DualTech VT товарачи са с усъвършенстван силов агрегат, който събира в себе си доказана мощност, въртящ момент и икономия на 4.8-литров JCB EcoMAX двигател с новата DualTech VT трансмисия.
Индустриалните машини DualTech VT са с изключително прецизен контрол при маневриране на ниска скорост и плавна реакция за циклите на товарене и манипулиране, които операторът може да регулира. Директното силово предаване осигурява най-доброто издигане и изтегляне. Въздействието върху производителността, особено при повторните цикли на товарене, е изключително: до 13% над резултатите на JCB телескопичните товарачи към момента - водещи в класа си, и до 25% спрямо еквивалентните конкурентни машини.
Иновативната Industrial DualTech VT трансмисия излиза на пазара в три модела на телескопични товарачи с товароподемност от 3.1 тона, 3.5 тона и 4.1 тона, моделите 531-70, 535-95 и 541-70 Industrial DualTech VT.
Стандартната спецификация включва серво джойстик, монтиран на седалката, с пропорционални ролкови превключватели за придвижване/изтегляне на стрелата, пусков превключвател за трансмисията напред/назад, който допълва традиционната кутия за предавки със серво задвижване, и високо интензивни LED работни лампи, предна и задна, които осигуряват 360˚ осветление за максимална безопасност и производителност и на тъмни места. Силовите спирачки, монтирани за пръв път на модел товарач 550-80, са монтирани в индустриалните DualTech VT машини, като осигуряват спиране на високо ниво и намалено усилие при натискане на педала.
JCB 541-70 Industrial DualTech VT Loadall

Фотограф: JCB

Производителност и икономичност
Чрез оптимизиране на предавката за използване на въртящия момент на EcoMAX двигателя за различните работни и пътни операции новата Индустриална DualTech VT трансмисия допълва експертизата на JCB в областта на двигателите и хидравликата за създаване на един високопроизводителен товарач.
Операторите могат да се възползват от оптималните настройки - силовият режим позволява на трансмисията да използва пълните обороти на двигателя и изходящата мощност при хидростатично задвижване или със силово предаване, икономичният режим поставя таван от 1700 оборота в минута, променя подаването на мощност и осигурява по-ранни повдигания за използване на минимално количество гориво. Икономичният режим обичайно намалява консумацията на гориво с повече от 5% при средния работен цикъл на телескопичния товарач.
За повече от 50 000 часа тестове JCB LiveLink телематичните данни записаха средна консумация на гориво от 7.1 литра/час – много по-ниско от твърденията за икономии и на най-големия конкурент на JCB. Сравненията с конкретни конкурентни машини са показали 8.5% предимство в производителността по време на среден работен цикъл, а също така и 16% превъзходство при изтегляне и 25% по-високи резултати за производителност при манипулиране.
"Си Ем Ел България" АД е единственият оторизиран дилър за строителна техника JCB в България.
www.jcb.com

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg