Facebook YouTube
Регистрация

Висококачествени инвеститори с улеснени процедури за право на строеж ще привлича София Тех Парк

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 16.03.2017, Автор: Градът.бг
[389 прочитания]

Снимка: Министерство на икономиката

Първите задачи на новото ръковоство на София тех парк ще бъдат експлоатацията на научните лаборатории в "София тех парк", както и сформирането на бизнес съвет към него, който да даде визия за бързото му развитие. Това отбеляза министърът на икономиката Теодор Седларски, при представянето на новия изп. директор " Асен Ненчев и членовете на Съвета на директорите - Васил Караиванов и Натанаил Стефанов.

"Целта на новия екип от млади и енергични хора, с опит в бизнес управлението и проектното финансиране, е да покрият възможно най-скоро амбициозните планове за "София тех парк", които имаме", заяви министър Седларски. По думите му, идеята е високотехнологичният парк да бъде място, за иновативни бизнес идеи и модел на устойчиво финансиране, с което да не зависи от държавата.

Съвсем скоро се очаква на база публичност и прозрачност да стартират конкурси за учредяване права на строеж върху територията на технопарка, заяви заместник-министърът Лъчезар Борисов.
"Целта ни е привлечем висококачествени инвеститори, с което да се създадем една иновативна екосистема на световно ниво", подчерта той.

Новото ръководство
Новият изпълнителен директор на "София Тех Парк" Асен Ненчев представи себе си като възпитаник на университети в чужбина. Натрупва опит в банката "Мерил Линч", където се занимава с хедж фондове и се издига до позицията на вицепрезидент. Преди 4 години се завръща в България и оглавява финансовия отдел на "Лукойл България"

Председателят на Съвета на директорите Васил Караиванов сподели, че е завършил Стопанския факултет на Софийски университет, където към момента преподава. По думите му преподавателката дейност е негово хоби, извън което се занимава с управление на небанкови финансови институции и финансови посредници. Участвал е и в създаването на първия публичен фонд за недвижими имоти и има няколко предприемачески дейности, като създаване на компания за мобилни приложения в образованието. Има опит и в старт-ъп компании.

От своя страна Натанаил Стефанов заяви, че е представител на старт-ъп общността. Завършил е Софийската математическа гимназия и "Стопанско управление" в СУ, където също към момента преподава. Той разказа, че има специализации в САЩ и Англия. Интересите му са в три сфери – бизнес, образование и обществена дейност. В бизнеса е работил в сферата на маркетинга. Две от каузите, за които е работил, са за връзка между образованието и бизнеса, както и създаването на продукти с висока добавена стойност.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg