Facebook YouTube
Регистрация

"Хамбергер България" пуска новоизградения си логистичен център в Севлиево

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 16.03.2017, Автор: Силвия Златкова
[1245 прочитания]

Снимка: ГРАДЪТ

Амбициозна инвестиционна програма изпълнява позиционираната в Севлиево компания "Хамбергер България", част немската група Hamberger, позната у нас с основното си производство на седалки за тоалетни чинии. До началото на март се очаква да бъд пуснат в експлоатация новоизграденият логистичен център. С последните вложенията на площадката направените инвестиции достигат около 80 млн. лв., съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Петров. Той уточни, че в рамките на петнайсет години от старта на инвестициите на компанията в България това е осемнайсетата поред новоизградена сграда върху терен с обща площ 140 дка.
Центърът се изгражда по проект на "Архитектурно бюро Вълеви" ООД с ръководител на колектива арх. Васил Вълев, проектант по част "Архитектурна" заедно с арх. Светлана Вълева. Изпълнител на нулевия цикъл е "Монолит 3", а на грубия строеж - "Лъки строй 2011" ЕООД - Габрово.
С построяването на логистичния център общо 66 дка от целия терен вече са застроени. В процес на пуск в експлоатация е най-новият цех за производство на паркет. Компанията има и предстоящ проект за изграждане на нов цех за компоненти за седалки


Логистичната сграда – част от производствения комплекс
Складовата и логистична сграда за експедиция на продукцията е с размери 140.10 м на 66,90 м, височина 9.20 м и застроена площ от 9296 кв. м Тя е част от комплекса за производство на седалки за тоалетни чинии. Конструкцията й е от сглобяем стоманобетон - колони, греди, столици, фундаменти и цокълни панели, някои от елементите са от предварително напрегнат стоманобетон. Външните ограждащи стени са от сандвич-панели с пълнеж. Покривът се изпълнява по метода "послоен монтаж" с топлоизолация от твърда минерална вата и покритие от FPO-мембрана. На покрива са разположени осветителни ленти и димни люкове, по фасадата - прозорци, евакуационни и секционни врати, в съответствие с изискванията за функциониране на склада. Спринклерната инсталация е разработена от немски проектант в съответствие с изискванията на БДС EN 12845 и със специфичните изисквания на застрахователя за съответствие с CEA 4001 VdS.
Обект: Сграда за логистика и експедиция
Възложител: "Хамбергер България" ЕООД, Севлиево
Проектант: "Архитектурно бюро Вълеви" ООД с ръководител арх. Васил Вълев
Изпълнител: "Монолит 3" ; "Лъки строй 2011" ЕООД, Габрово
ЗП: 9296 кв. м
РЗП: 9429 кв. м
Озеленена площ: 38,80 %


Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg