Facebook YouTube
Регистрация

Siemens България с първи по рода си специализиран семинар за проектанти

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 16.03.2017, Автор: Градът.бг
[431 прочитания]
Първи по своя формат специализиран семинар за проектанти на тема "Съвременни решения за защита, електроразпределение и автоматизация на сгради. Инструменти за ефективно планиране" проведе Siemens България. Той бе организиран съвместно от три от направленията на компанията – Сградни технологии, Дигитализирано производство& Процесни индустрии и Задвижвания и Енергиен мениджмънт.
Събитието се състоя на 9 и 10 март в гр. Хисаря и предизвика изключителен интерес, като в него се включиха 120 проектанти от цялата страна.
Съвместният семинар представи най-новите предложения на Siemens България в сферата на сградните технологии, продуктите и решенията в електроразпределението и енергийната автоматизация.
Експертите на Siemens запознаха проектантите с най-актуалните и иновативни решения от портфолиото на всяко едно от трите направления, като направиха и демонстрации в действие на част от представените продукти.


Направление Сградни технологии акцентира върху BMS системите за сградна автоматизация и системите за сигурност и пожаробезопасност. Бяха представени и някои от новостите на направлението, които предстои да бъдат показани на изложението ISH 2017 във Франкфурт, Германия в периода 14 – 18 март. Направление Енергиен мениджмънт представи част от портфолиото си от прекъсвачи, разединители и измервателни трансформатори за високо напрежение, новата серия релейни защити Siprotec 5 и др. Сред решенията, върху които се фокусираха експертите от Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания, бяха софтуерните инструменти Simaris за проектиране, изчисляване и документиране на електроразпределителни инсталации ниско напрежение.


По време на демонстрационната част във втория ден от събитието проектантите, участващи в семинара, имаха възможност да видят как функционират на практика някои от решенията на Siemens България. Сред тях бяха системи за газово пожарогасене Sinorix, системи за пожароизвестяване Cerberus Pro, системи за сигурност, както и водещата платформа за сградна автоматизация на Siemens Desigo CC. Беше демонстрирана и работата на софтуера Simaris Tools.


"Радваме се, че имахме възможност да запознаем участниците с най-новите предложения на Siemens в нашите сфери на бизнес. Смятам, че подобни съвместни формати са полезни и смислени, тъй като дават възможност на проектантите да се запознаят с широк спектър от продукти и решения от портфолиото на компанията, които биха могли да им бъдат полезни в бъдеще. Доказателство за това са и отличните отзиви от страна на участниците в семинара", заяви Александър Стоянов, ръководител на направление Сградни технологии, след събитието.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg