Facebook YouTube
Регистрация

Първа копка на асфалтовата база край Димитровград за 8 млн. лева направи "Щрабаг"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.03.2017, Автор: Градът.бг
[907 прочитания]
Асфалтовата база е върху терен от 30 дка в с. Крепост

Асфалтовата база е върху терен от 30 дка в с. Крепост
Снимка: община Димитровград

Австрийската компания "Щрабаг" направи първа копка на новата си Асфалтова база с. Крепост, община Димитровград. Инвестицията ще е на стойност 8 мл.лева, обяви Гюнтер Хартвегер - ръководител направление "Пътно-транспортно строителство" на "Щрабаг" за България, Сърбия, Черна гора и Македония. Очаква се новата производствена база да разкрие близо 100 работни места.

[община Димитровград]
"Щрабаг е един от най-големите концерни в Европа с около 40 мл.евро оборот. Когато "Щрабаг" се разпространява в държава като България, тогава той си поставя следните цели: на територията на цялата страна да има възможност да изпълнява транспортни и пътни проект и да бъде представен в страната дългосрочно. "Щрабаг" идва в една страна, за да остане там. В момента в България имаме три клона - в София, Бургас и Стара Загора. Решихме да построим своята Асфалтова база тук, в Крепост в община Димитровград. Смятаме, че този имот се намира на много централно място и в бъдеще ще можем да обслужваме целия регион. Друга наша цел, с тази наша инвестиция е да създадем и нови работни места. Сигурни, дългосрочни работни места. За "Щрабаг" е изключително важно да има сигурни и добре образовани колеги-работници и това е една цел, която смятаме да постигнем и в този регион. От все сърце искам да благодаря на община Димитровград за досегашната съвместна работа", каза г-н Хартвегер.

[община Димитровград]
"Тази инвестиция е показателна за отношението на големите фирми към община Димитровград и за отношението на общината към частния бизнес и условията които ние предоставяме за осъществяването на такива инвестиции. Не случайно преди около двадесетина дни община Димитровград беше наградена от Българската агенция за инвестиции именно и в тази връзка за създаване на добри условия за тези инвестиционни намерения" , сподели кметът Иво Димов.
На събитието присъства и Областният управител на Хасковска област, Минко Ангелов, който поздрави фирмата за решението си да инвестира в региона като по този начин ще подобри и трудовата заетост със създаването на нови работни места.


Информация за проекта може да намерите и в pds.bg


Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg