Facebook YouTube
Регистрация

Иновативни технологии и модерни решения представя Българска строителна седмица от 15 до 18 март

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.03.2017, Автор: Таня Тодорова
[780 прочитания]
Нова дигиталната система база данни за актуалните инвестиционни проекти PDS.BG, е сред иновативните техногии, представяни на изложението BBW в зала 2 и 3 на Интер Експо Център.

Нова дигиталната система база данни за актуалните инвестиционни проекти PDS.BG, е сред иновативните техногии, представяни на изложението BBW в зала 2 и 3 на Интер Експо Център.
Фотограф: Мария Съботинова

От 15 до 18 март в Интер Експо Център - София (зали 2 и 3) ще се проведе международното специализирано изложение Българска строителна седмица. На 17-ото поредно издание на форума, организиран от Интер Експо Център, ще се срещнат производители, дистрибутори, търговци, инвеститори и експерти и ще бъдат представени повече от 200 български и международни компании. Свои щандове ще разположат компании от България, Германия, Италия, Чехия, Полша, Румъния, Турция и Молдова.
Посетителите ще се запознаят с модерни решения за хидро и топлоизолация, екопанели, водно подово отопление, автоматизация на жилища, външни щори с управление през смартфон, дограми, мобилни и сглобяеми сгради, стълби и скелета, слънцезащитни системи, врати, прозорци, модерни инструменти и още много от света на строителството.

Съпътстваща програма
на изложението включва семинари за актуалните проблеми, фирмени презентации и професионални обучения в сферата на 3D ландшафтното проектиране.
Професионална секция "Стъкла" към Сдружение "Български врати, прозорци и фасади" ще проведе семинар на 17 март.
Учебен център Graphic Ground и Inter Expo Center организират на 17 март безплатен семинар на тема "SketchUP – 3D проектиране за всеки". Той ще запознае проектанти и желаещи с най-ефективните методи за триизмерно проектиране и визуализация. За тези, които искат да направят първи стъпки в работата с програмата и да навлязат в света на 3D графиката, ще бъде проведен отворен уъркшоп на 18 март.

Нова дигиталната система база данни за актуалните инвестиционни проекти
Нуждите на пазара от актуална, систематизирана и интегрирана информация за настоящите сградни и инфраструктурни проекти на българския пазар, както и за компаниите, които участват в тях представя новата дигиталната система база данни PDS.BG. Тя дава възможност на потребителите да достигнат до сградите или инфраструктурните обекти, към които имат интерес, като ги филтрират по избрани от тях характеристики – тип, локация, етап, РЗП, стойност, начало и край на строителство и др.
Фотограф: Мария Съботинова

Новата система очаква посетителите на изложението BBW на щанд 7, зала 3.

Автоматизация на строителните процеси и дигиталните технологии при управление на слънцезащита
На изложението ще се предлагат и нови автоматизирани системи за управление на процеси и продукти в строително-инвестиционния процес. Ще бъде представена система Shelly, която позволява пълна автоматизация, както при ново строителство, така и при ремонти. Продуктовата й линия включва Wi-Fi релетата Shelly 2 и Shelly 4Pro, чрез които електрическите уреди, осветлението и др. могат да бъдат управлявани през смартфон и компютър.
Автоматизацията заляга и при управлението на щори, като с помощта на дигиталните технологии през смартфон, таблет и компютър, могат да се управляват дистанционно различни безжични соларно задвижвани комбинирани сензори за метеорологични условия.

Нови топлоизолиращи продукти
Нова топлоотразяващата боя "ИзомаксТЕРМ", редуцира до 89,2% от слънчевите и 84,7% от инфрачервените лъчи. Тя е предназначена за външно и вътрешно приложение и работи чрез отразяване на топлината. Съвременно топлоизолационна система Tytan Professional Fast Grab System пък намалява времето за поставяне на топлоизолация с до 50%.
Интелигентна и интегрирана система за водно отопление, скрита в замазката или мазилката и работеща при ниски температури осигурява решенията за отопление на сгради и помещения. С нея се спестява от 15 до 50% от нужната топлинна енергия.
Нови еко панели, създадени от напълно естествените материали – дърво и ръжена слама, бъдат представени по време на изложението. След измазване с глина, сградите построени от екопанели имат клас B1 (слабозапалими) на пожароустойчивост и сертификат F119. Екопанелите са естествено дишащи и притежават високи звукоизолационни свойства, създавайки благоприятна и здравословна среда.

Сглобяеми и мобилни сгради
Сред изложителите на Българска строителна седмица 2017 са и новите възможности за проектиране, разработка и изграждане на сглобяеми сгради, както и за ефективно изграждане на офиси, хангари за самолети и хеликоптери, производствени сгради и складове, селскостопански навеси.

Ще се демонстрира и как с помощта на употребявани контейнери може да се изгради само за 1 час многофункционалната за целогодишно ползван, при това снабдена с фотоволтаична система, мини пречиствателна станция, резервоар за чиста вода с хидрофор, соларен бойлер, тенти, щори, кухненски уреди, климатик.
Допълнителна информация за изложението можете да откриете и на http://buildingweek.bg.
Вратите на изложението ще бъдат отворени за посетители между 10.00 и 18.00 часа от сряда до петък, а в събота – от 10.00 до 16.00 часа.
Паралелно с Българска строителна седмица ще се проведе международното изложение Security Expo 2017.

Входът е свободен срещу регистрация или с покана и за двете изложения.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg