Facebook YouTube
Регистрация

"Палфингер" разшири мощностите си в Червен бряг

Брой 1 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.03.2017, Автор: Силвия Златкова
[1072 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

Брой 1 на сп. ГРАДЪТ

Австрийският концерн "Палфингер" е на финала от реализацията на етап от дългосрочна инвестиционна програма за разширяване на производствените мощности на завода си в Червен бряг. Това е най-мащабната инвестиция на зелено от направените вложения на компанията досега, съобщи Метин Дениз, управител на завода на "Палфингер продукцион техник" в Червен бряг.
Строителството протича на три етапа. На площ около 50 дка в землището на с. Рупци ще бъдат изградени общо три нови цеха освен вече изградения заваръчен, бояджийски и монтажен. Идеята е свързана с това в завода в Червен бряг да бъде завършен производственият цикъл, разширявайки дейността до направата на готовия за пазара продукт.
От ръководството на концерна обосноват съсредоточаването на новите си инвестиции в Червен бряг не само с икономическата ефективност и добрия бизнес климат, но най-вече с това, че са имали възможност да се убедят, че тук се работи с изключително високо качество и навременни доставки.

Новата производствена сграда е III етап от вложенията на "Палфингер продукцион техник България" ЕООД
Проектът е на плевенското архитектурно бюро "Проконсулт" с ръководител на колектива арх. Красимир Попов, проектант по част "Архитектурна", заедно с арх. Сергей Бонев. Проектът по част "Конструктивна" е "МММ строителни конструкции" ООД с управител инж. Михел Иванчев. Главен изпълнител на обекта е "Щрабаг" ЕАД. Надзорът по време на строителството е поверен на плевенската фирма "Експрес инженеринг" ЕООД.
Обектът решава нуждите от разширение и нова компановка на линия за заваряване на стоманени елементи, детайли и профили. Генералният план на територията развива изградената инфраструктура и дава нови технически и комуникационни решения.
Обединени в посока изток-запад, площадковата инфраструктура е разположена в южната част на терена, където е оформен входно-изходно КПП, автокантар и бариера. За цялата територия по проект са осигурени свързани, обходни пътища за пожарогасене. За личните автомобили на работниците и посетителите са предвидени паркинги в западната и източната част на имота.
Композиционното решение на производственото хале е обвързано с технологията на линия за заваряване на стоманени елементи, детайли и профили. В производствената площ са оформени няколко функционални зони. Функционалното решение предвижда в новото хале да се монтира линия за заваряване на стоманени елементи, детайли и профили. Между съществуващото производство и новото хале е изграден навес, в който са определени два прохода за товарно-разтоварни работи и склад за метали – листова стомана и кръгли, прътови заготовки.
На определени работни постове се монтират локални кранове с товароподемност 1 тон. Всички стоманобетонови колони са оразмерени за тези кранове. Компановката дава възможност за оптимално използване на основното технологично и спомагателно оборудване, като се отчитат товаропотоците от материали, суровини, съхранението и експедицията на готовата продукция.

Фотограф: Градът.бг

Обект: Производствена сграда на Палфингер продукцион техник България – III етап
Възложител: Палфингер продукцион техник България" ЕООД
Проектант: "Проконсулт" с р-л на колектива арх. Кр. Попов
Изпълнител: "Щрабаг" ЕАД
Строителен надзор: "Експрес инженеринг" ЕООД, Плевен
РЗП производствена сграда III етап: 7052 кв.м
РЗП складов навес, козирка: 3268 кв.м
РЗП Административно-битови сгради: 618 кв.м
Площ на имота: 49 631 кв.м
ЗП (за комплекса) 27 627 кв.м
РЗП (за комплекса) 28 611 кв.м

"Палфингер" е водеща австрийска група в производството на съоръжения за вдигане и товарене и платформи за достъп с приложение в различни индустрии като строителството и нефтодобива. Компанията има заводи в Австрия, Франция, Италия, България, Словения, Бразилия, САЩ, Канада, Сингапур и в други страни. Продуктите й се продават на 125 пазара по света. В България концернът разполага с две бази – в Червен бряг и в Тенево, специализирани в производството съответно на метални конструкции и хидравлични цилиндри.
Фотограф: Градът.бг

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg