Facebook YouTube
Регистрация

До седмица австрийската компания Hagleitner открива собствен Административно-логистичен център

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.02.2017, Автор: http://gradat.bg/property/
[1142 прочитания]
Административно-логистичен център ще открие до седмица австрийската компания за хигиенни продукти и материали Hagleitner . Това е собствена сграда, в която инвестира
българското дружество на компанията "Хаглайтнер хигиене България" , информира Капитал.

Тя е се разполага въру парцел от 4300 кв. м, в близост до летище София, и е на площ 1313 кв. м РЗП. Около 500 кв. м са офиси, а останалите – складови помещения.

Проектът е по модел на традиционните сгради на Hagleitner, който обединява административни и логистични пространства и ще обслужва само българския пазар, коментира прокуристът на "Хаглайтнер хигиене България" Марсел Догар.

Строителството е започна през април 2016 г., а изпълнител е "Щрабаг". Инвестицията в проекта е около 2.8 млн. евро.

Австрийската компания произвежда и продава професионални почистващи системи - дозатори, почистващи препарати, консумативи и др., като работи както с малки фирми, така и с много големи организации като летищата във Варна и Бургас, университети, болници, молове, институции и т.н.Hagleitner е австрийска фамилна фирма, която е основана през 1971 г. от Йохан Хаглайтнер. Собственото производство започва десет години по-късно, като днес компанията има поделения за химическа продукция (препарати), шприцоване (за пластмасови компоненти за дозатори), производство на дозатори и обработка на хартия. Haglaitner продава директно в 12 европейски държави - Австрия, Германия, Италия, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, България, Румъния и Сърбия. Чрез партньори присъства в общо 60 страни по света. Годишният й оборот е 123 млн. евро. В компанията работят 1200 души.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg