Facebook YouTube
Регистрация

Предстои подписване на меморандума за строителството на интерконектора България - Сърбия

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.01.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[1345 прочитания]

Снимка: М-во на енергетиката

С решение на МС кабинетът упълномощи министъра на енергетиката да подпише Меморандума за разбирателство по проекта за изграждане на междусистемна газова връзка България - Сърбия между правителствата на двете страни. Проектът на документа беше одобрен през октомври м. г. и неговата цел е да се ускорят дейностите по строителството на интерконектора.
Подписването на Меморандума за разбирателство е продължение на сключеното на 14 декември 2012 г. споразумение между двете държави за строителството на междусистемната газова връзка. Документът отразява актуализираните технически характеристики, изменени в резултат на изготвените през 2015 г. подробен устройствен план - парцеларен план, и технически проект за българския участък, както и съвместна пътна карта за изпълнението на проекта, представена на Европейската комисия през септември 2015 г.
Изпълнението на първата фаза по проектирането на българския участък на интерконектора приключи на 31 декември 2015 г.
Проектант е "Химкомплект-инженеринг" АД, на стойност 1 863 300 лв без ДДС, финансирани по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г.

За втората фаза на проекта за изграждането му е предвидено финансиране чрез процедура за директно предоставяне на средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg