Facebook YouTube
Регистрация

"ПСГ" АД с оферта от 3,1 млн. лв. за модернизация на Лесотехническия университет

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.01.2017, Автор: Таня Тодорова
[1469 прочитания]

Фотограф: ЛТУ

"ПСА" АД бе единственият кандидат за изпълнение на СМР по проекта за реконструкция на ректората на Лесотехническия университет. Протоколите бяха предадени на възложителя в петък, 6 януари.
Кандидат-изпълнителят обяви цена за СМР от 3 123 658 лв. лез ДДС, при индикативна стойност от 3 748 389 лв. без ДДС.
Строителните работи предвиждат преустройството на подпокривните етажи на сграда "А" ( блок "А", блок "Б "и блок "В "), съгласно одобрен технически инвестиционен проект, както и пристройката с асансьорите.
С реконструкцията на на сградата на ректората ще се оформят и нови 26 учебни кабинети за факултетите "Екология и ландшафна архитектура "Горска промишленост" и "Горско стопанство".

Предвидени са подмяна на подовете и таваните, смяна на вратите с алуминиеви, нова PVC дограма и подпокривни прозорци. За подобряване на енергийните характеристики на сградата се придвижда вътрешна топлоизолация на стените с мултипор и гипсокартон, а подпокривните пространства ще се изолират с минерална вата и обшивка с противопожарен гипсокартон.
Всички чугунени радиатори ще се подменят с алуминиеви с термостатични и секретни вентили, а разпределителната мрежа - с нови тръби от полипропилен с фибро стъкло. Осветителната луминисцентна инсталация ще бъде заменена с LED осветителни тела. Общото количество спестена енергия ще бъде 473 313
kWh/годишно.

Проектът "Модернизиране и обновяване образователната инфраструктура на Лесотехнически университет, София", се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.
Общата му стойност е 3 263 456.54 лв., като над 2,5 млн. лв. е безвъзмездното финансиране.
Срокът за изпълнение е 2 години.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg