Facebook YouTube
Регистрация

UNIQUE ESTATES става ексклузивен партньор на LUXURY PORTFOLIO за България

Българската компания за луксозни имоти отбелязва 10 години

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.11.2016, Автор: Николай Тодоров
[1891 прочитания]
Христо Илиев, председател на Борда на директорите на AG Capital, Весела Илиева, управляващ партньор на Unique Estates, и Крис Дийц, вицепрезидент глобални операции на Luxury Portfolio (отляво надясно)<br />

Христо Илиев, председател на Борда на директорите на AG Capital, Весела Илиева, управляващ партньор на Unique Estates, и Крис Дийц, вицепрезидент глобални операции на Luxury Portfolio (отляво надясно)

Фотограф: Мария Съботинова

Договор за сътрудничество с най-голямата международна мрежа за луксозни имоти Luxury Portfolio - част от световната мрежа Leading Real Estates, подписаха Весела Илиева, управляващ партньор на Unique Estates, Христо Илиев, председател на Борда на директорите на AG Capital, и Крис Дийц, вицепрезидент глобални операции на Luxury Portfolio. Мрежата от над 550 независими компании в сектора на луксозните недвижими имоти оперира в 50 държави с 4000 офиса и 120 хил. брокери с обявени имоти на стойност над 54 млрд. долара в момента и средан цена на имот за продажба в мрежата 2 млн. долара. Организацията със седалище в Чикаго е създадена през 1963 г., от 2011 г. започва нейният международен растеж с покани за присъединяване към водещите компании за луксозни и качествени имоти по света.

България не е сред най-известните дестинации за луксозни имоти в света, но красивата природа, стабилната икономика, богатата история и новите проекти в момента добавят стойност към страната. Това са някои от причините за отправяне на покана за присъединяване към Unique Estates. От 2012 г. идвам тук и водихме разговори с различни български дружества, това е най-подходящият партньор, който отговаря на високите стандарти на мрежата, съобщи Крис Дийц. Компанията отговаря на най-високите стандарти на мрежата - дългосрочна визия за развитие, високвалифициран екип, разнообразни услуги - управление на активите и консултантски услуги, и др.

Сътрудничеството ще даде възможност Unique Estates да работи глобално - продажба на български имоти в чужбина, достъп до огромно количество качествени имоти в 50 държави по света, повишаване на ноу-хау и запознаване с най-добрите световни практики в недвижимите имоти, обобщи Весела Илиева.

През 2016 г. Unique Estates навършва 10 години. Създадохме компанията през 2006 г. след внимателен анализ на международните практики и на българския пазар, припомни си нейният основател Христо Илиев. Дружеството на практика създаде стандартите в новия за българския пазар сегмент на луксозните имоти и вече предлага обслужване по най-високите международни правила. За 2016 г. досега оборотът на продадените имоти е 38 млн. евро, за 2015 г. - 36 млн. евро. Основни тенденции за развитие през 2017 г. ще са доходност в рамите на 4 – 5% в масов сегмент и 5 – 6% в луксозен сегмент. Предстои увеличаване на покупките на имоти с цел сигурност на спестяванията и сделките с цел инвестиция. Ръстът през следващите 2 до 4 години ще е близък до нивата преди кризата, коментира Весела Илиева. Пазарът в момента е много стабилен и зрял, показател за което е фактът, че луксозните имоти имотите вече се продават с минимална от офертната цена отстъпка, покупките за инвестиционни цели и "на зелено" са устойчива тенденция при 5-6% доходност, обобщават в анализ от Unique Estates.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg