Facebook YouTube
Регистрация

Единствената сертифицирана пасивна сграда в България проведе ден на отворени врати

Срещата беше проведена в рамките на ежегодните "Международни дни на Пасивната сграда".

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 01.12.2015, Автор: Николай Тодоров
[1219 прочитания]
Инвестиционният проект е разработен по проект: &bdquo;Региони на Пасивната  сграда и възобновяемата енергия (&ldquo;PassReg&rdquo;)&rdquo; по програма &bdquo;Интелигентна  енергия за Европа&rdquo;, в която Община Габрово е в сътрудничество с Центъра  за енергийна ефективност (ЦЕЕ) &bdquo;ЕнЕфект&rdquo;, който е управляващ орган на  Общинската мрежа за енергийна ефективност (ОМЕЕ)<br />

Инвестиционният проект е разработен по проект: „Региони на Пасивната сграда и възобновяемата енергия (“PassReg”)” по програма „Интелигентна енергия за Европа”, в която Община Габрово е в сътрудничество с Центъра за енергийна ефективност (ЦЕЕ) „ЕнЕфект”, който е управляващ орган на Общинската мрежа за енергийна ефективност (ОМЕЕ)

Снимка: градът.бг

На 28 ноември 2015 г. единствената сертифицирана Пасивна сграда в България - детска градина "Слънце" в Габрово, отвори врати за посещения на граждани. Те бяха посрещнати от директора на градината, от представители на общината, Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект и проектантите от екипа на СолЕр Архитекти. Срещата беше проведена в рамките на ежегодните "Международни дни на Пасивната сграда".

В кратко представяне, направено от арх. Иглика Люцканова и арх. Александър Генчев, бяха изложени основните принципи на пасивната сграда и бяха показани снимки по време на изпълнението и провеждането на тестове за въздухоплътност на сградата. След проведената дискусия гостите бяха поканени да разгледат цялата сграда, като освен зоните за децата и учителите, посетиха и техническите помещения, където се запознаха на живо с принципите на действие на основните инсталационни системи на пасивната сграда.

Срещата завърши с импровизиран коктейл, на който гостите споделиха с проектантите своите впечатления от видяното и зададоха допълнителни въпроси, възникнали след обиколката из сградата.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 2 | март - април 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg