Facebook YouTube
Регистрация

Израелски предприемач инвестира 193 млн. евро в проект в София

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 26.01.2008, Автор: СГ
[639 прочитания]
Израелската компания "Би Ес Ар Юръп" (BSR Europe) планира да развие съвместно с европейски фонд и трета компания, за която не се предоставя информация, мултифункционален комплекс на стойност 193 млн. евро. Фирмата ще притежава 42.5% от проекта, а фондът, за който има предположения, че е NM Rothschild & Sons, собственост на фамилията Ротшилд, ще притежава същия дял.
За целта "Би Ес Ар Юръп" е закупила парцел с площ 33 400 кв.м в София за 36.8 млн. евро. Компанията е извършила покупката чрез регистрираната в Холандия дъщерна фирма "Би Ес Ар енджиниъринг енд дивелъпмънт" (BSR Engineering and Development). Теренът е предназначен за изграждането на комплекс от жилища, офиси и търговска част с обща разгъната зас­троена площ от 100 хил. кв.м. Компанията очаква стойността на строителството да възлиза на около 92 млн. евро.
"Би Ес Ар Юръп" участва също и в изграждането на проект със смесено предназначение с обща площ от 230 хил. кв.м във Варна. Проектът е на стойност 210 млн.евро, а приходите от продажби от него се очаква да бъдат 313 млн. евро.
Първият проект на израелския предприемач в страната бе офис сграда в София, която продаде в края на миналата година на "Атлас истейтс" (Atlas Estates), листвана на алтернативния пазар на Лондонската фондова борса компания, за сумата от 7.3 млн. евро. Израелската фирма имаше и проект за жилищен комплекс с 630 апартамента в столицата, който продаде за 8.3 млн. евро на "АФИ Юръп" (AFI Europe), собственост на израелският милиардер Лев Леваев.
Фонд на фамилията Рот­шилд вече развива два проекта в България. LCF Rothschild Group и Albis Holdings BV направиха първа копка на луксозен жилищен комплекс от зат­ворен тип в бургаския квартал "Меден рудник" през пролетта на 2007 г. Първият им съвместен проект в България е подобен проект в Пловдив - "Марица гардънс" , който стартира през лятото на 2006 г.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg