Facebook YouTube
Регистрация

Удължава се срокът на договора за строителен надзор на Дунав мост 2

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.11.2010, Автор: Строителство.инфо
[2026 прочитания]

Фотограф: НАДЕЖДА ЧИПЕВА

Министерският съвет одобри подписването на допълнително споразумение към договора "Супервизия на строителството на прилежащата инфраструктура на мост на р. Дунав при Видин – Калафат (България/Румъния)" с консорциум  Инжероп/Хай-Пойнт Рендел/Салфо.
 
Съгласно допълнителното споразумение срокът на договора се удължава с 21 месеца, а стойността се увеличава с 2 260 640 евро до 5 507 278 евро. Консорциумът изпълнява задачите на независим надзорник и Инженер по ФИДИК за Договор № 3 "Строителство на прилежащата инфраструктура на мост на р. Дунав при Видин-Калафат (България/Румъния)", изпълняван от испанската компания ФЦЦ Конструксион С.А.
 
С подписването на документа се осигурява непрекъснатост на процеса на надзор на строителството при изграждане на подходната инфраструктура към новия мост на река Дунав при Видин-Калафат и се създава възможност за завършване на строителството в рамките на исканото удължаване на срока на валидност на Финансовия меморандум до края на 2012 г., посочват от правителствената информационна служба.

Със сключването на допълнителното споразумение се създава възможност за максимално усвояване на средствата по програма ИСПА/Кохезионен фонд (Регламент 1164/94) и се свежда до минимум рискът Европейската комисия да наложи финансови корекции за възстановяване на получена безвъзмездна помощ от българската държава.
Етикети: Дунав мост-2, МС

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg