Facebook YouTube
Регистрация

Санират обществени сгради в Златоград чрез Фонд "Козлодуй"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.08.2013, Автор: ГрадътБГ
[3116 прочитания]
Миналата седмица кметът на община Златоград Мирослав Янчев даде старт на изпълнението на енергоспестяващите мерки, включени в проектите на община Златоград към Международен фонд "Козлодуй" по мярката за енергийна ефективност за общински сгради.

Проектът предвижда полагане на топлоизолация с фасадно боядисване за сградата на ОУ "В.Левски", частична подмяна на дограма, полагане на топлоизолация с фасадно боядисване за сградата на СОУ "Антим I" и подмяна на дограма, полагане на топлоизолация с фасадно боядисване за сградата на общинската администрация.

Общата стойност на ремонтните работи е 772 хил. лв.

С реализацията на дейностите ще се изпълнят всички енергоефективни мерки, препоръчани в енергийните одити, а за сградите ще бъдат издадени сертификати, отговарящи на енергопотребление - клас А, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Изпълнението на строително-монтажните работи е възложено на "Трейс Груп Холд" АД, след процедури по Закона за обществените поръчки. Консултациите за супервизията на изпълнението, одобрение на плащанията и предварителната оценка на резултатите от изпълнението на енергоефективните мерки, ще се изпълнява от "Енкон Сървисис" ООД, съвместно с "Енергоефект Консулт" гр. София.

Календарният график на изпълнителя дава приоритет на строителните дейности в двете училища с оглед изпълнението им преди началото на учебната година.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg