Сгради

Жилищен комплекс "Панорама Парк Запад" - Пловдив

Споделяне

Жилищен комплекс "Панорама Парк Запад" се намира в бързо развиваща се атрактивна градска зона в Пловдив – между квартал "Христо Смирненски" и Гребната база. Районът се предпочита от млади семейства заради спокойствието и близостта до зеленото сърце на Пловдив - парк „Отдих и култура“.

Непосредствено до жилищната зона се разполагат редица удобства, необходими за градското ежедневие – голям търговски център, паркове, лечебни заведения, детска градина, супермаркети, ресторанти и кафенета. Комуникацията от жилищния комплекс до центъра и до Околовръстния път е лесна и удобна.

Архитектурното решение

С построяването на жилищния комплекс се инвестира в развитието на инфраструктурата в района. Създават се облагородени пространства със зеленина и плочници. Комплексът е проектиран в хармония със заобикалящата го озеленена среда. На партерно ниво пешеходецът е с приоритет, като е ограничен достъпът на автомобили в междублоковите пространства и зоните за отдих и спорт.

Обектът се състои от 4 жилищни секции и общ за всички секции сутеренен етаж с гаражи и паркоместа. Проектирани са едно партерно ниво с гаражи и магазини и девет жилищни етажа. Обособява се озеленен вътрешен двор с детска площадка за всички обитатели на комплекса. Всички входове към съответните секции са разположени уютно и безопасно откъм вътрешния двор.

Съобразявайки се с пазарните изисквания на гражданите, са проектирани едноспални и двуспални апартаменти с възможност за гъвкавост и обединяване в по-обширни жилища. Със своята разгъната застроена площ - 24 023,19 кв.м, комплексът осигурява общо 192 апартамента, 98 подземни и надземни гаража и 94 подземни и надземни паркоместа.

 

ФАКТИ
ОБЕКТ: Жилищен комплекс с гаражи - "Панорама Парк Запад", Пловдив
ИНВЕСТИТОР: "ГЕРТ ГРУП" ЕООД
ФАЗА: Инвестиционен технически проект
Проект: RT Consult

Източник: pds.bg

Пълният текст - в брой 5 на сп. ГРАДЪТ