Сгради

Варна сити парк Юг+: Жилищен комплекс с уникално използване на минералната вода

Апартаменти с целогодишен топъл минерален басейн, гореща и питейна минерална вода за бита, с панорамна гледка към Варненското езеро насред зелен парк. Във всеки апартамент има топла и студена минерална вода (освен ВиК водата). Живописни алеи за разходки, тичане и колоездене. Минерален горещ басейн с детска част на разположение през цялата година. Детска площадка и тревни площи за игри. Близък супермаркет, трите най-големи мола във Варна и магазините на големите търговски вериги.

Плюсовете ни са много!

И това са само някои от удобствата на "Варна сити парк Юг+" - нов успешен проект на инвеститора "Интерсервиз Узунови"!

Локация: От южната страна на булевард "Вл. Варненчик"
ЗП: 2812.21 кв.м
РЗП: 34 174.2 кв.м
ЗП подземен етаж: 2803.68 кв.м
Обща площ: 36 977.88 кв.м
Апартаменти: 393
Възложител: "ИСУ Инвест" ЕАД
Проектант: СТАРХ
Изпълнител: "Сити Билдинг" ООД

Комплексът от затворен тип се състои от три жилищни сгради на дванадесет етажа - блокове 1, 2 и 3. Ситуиран е южно от бул. Вл. Варненчик, върху равен терен с площ 20 000 кв.м. Блокове 1 и 2 са симетрично в източната част на имота, между тях е разположен и басейн и парково пространство, в западната част е блок 3. Всяка от сградите е с два входа, блок 3 е с три. Сградите са изцяло от бетон - включително стените, които формират отделните жилищни единици. В подземните етажи са предвидени избени помещения. Автомобилният и пешеходният достъп е улеснен през локално платно, успоредно на бул. „Владислав Варненчик“, паркирането е надземно.

България е втората държава в Европа по геотермални богатства и Варна предлага много възможности за използване на минералната вода. Спазвайки всички държавни и общински изисквания и регулации, инвеститорът я прави напълно достъпна в първия по рода си подобен комплекс.

Идеално ослънчаване, гледка и комуникативност

Слънце от изгрев до залез и панорамна гледка, докъдето стига поглед – това наглед семпло желание е най-трудно постижимо в големите градове днес. И още – широк булевард до самия градски център, но с излаз от локално за комплекса ненатоварено шосе и пешеходен подлез за пресичане на булеварда, в близост до училища и детски градини.

Комплексът предлага гледка към Варненското езеро. Разположението е на 4 автобусни спирки от центъра на Варна, на 4.3 км от летище Варна, 50 метра до "501 Врати", "Интермаркет" и МК "Ралица", 850 метра до "Мол Варна", 1.7 км до "Гранд мол Варна", 150 метра до "Лидъл", 900 метра до "Кауфланд", 100 метра до "Технополис", "Практикер" и в съседство с "Хоуммакс", 150 метра до ИКЕА, "Декатлон" и още редица търговски обекти.

1 / 4

Ситуация

2 / 4

Блок 1 етаж 1

3 / 4

Блок 3 етаж 1

4 / 4

Разрез

Сградите

Сградите в комплекса са на отстояние 54 метра една от друга, всяка е достъпна през два входа. За максимално удобство асансьорите са бързи и по два във всеки вход и стигат до подземния етаж. Бял бетон, стъклени парапети и фасада, имитираща дърво, правят връзката с парка естествена. Погледнати отгоре, сградите с форма на слънчеви очила се закачат със слънцето и безпрепятствения му досег с комплекса от изгрев до залез. Оформената от тях зона създава усещане за уютно пространство - гнездо, символ на дом и семейство. Стоманобетонни плочи с дебелина 22 см и шумоизолационни материали намаляват шума до под 37 децибела (db). Двоен стъклопакет в петкамерна дограма с нискоемисионно стъкло и пропускливост на светлина 97% съкращават наполовина разходите за отопление и охлаждане.

Апартаментите

Апартаментите в комплекса са дву-, три- и четиристайни с просторни детски стаи и всекидневни. Шестте апартамента на етаж осигуряват комфорт и спокойствие - и добри междусъседски взаимоотношения. Разположените на първия етаж жилища са със собствени декоративни дворчета, част от зеления парк. Апартаментите са с преместваеми вътрешни стени, шумо- и топлоизолирани стени. На етап ранно строителство купилите жилище могат да посочат разположение по тяхно предложение, съобразено с нормативните изисквания. След Акт 16 при промяна на желанията и нуждите стени могат отново да се местят за сметка на собственика. Всички битови сметки за отопление, охлаждане, топла вода и студена вода в жилищата се отчитат индивидуално за всеки апартамент без общите части.

Апартаментите се издават със стени – топло- и шумоизолация, мокри помещения – готови за монтаж на фаянс, теракота и санитарен фаянс; врати – входна врата от най-висок клас, окабеляване – индивидуално оптично влакно до всеки апартамент.

Кристално пречистена топла и студена минерална вода - за питейни и битови нужди

За пръв път в България собствен сондаж захранва жилищен комплекс с питейна и гореща минерална вода. По отделен тръбопровод има вода и от водоснабдителната мрежа на ВиК – Варна. Минералната вода от извора се използва за минерална вода във всеки апартамент, питейна вода, вода за битови нужди и СПА (балнеология). Цялата инфраструктура на сондажа ведно с термопомпите и довеждането на предлаганите услуги до всеки апартамент във "Варна сити парк Юг+" е изцяло за сметка на инвеститора, без това да оскъпява цената на апартаментите. Новите собственици имат свободата да избират между услугите на ВиК – Варна, и "Варна сити парк Юг+" за питейна вода.

След третирането с озон в специална станция водата е с неутрална pH, отрицателен редоксипотенциал, без химически активни компоненти, напълно деконтаминирана, със стабилен физикохимичен състав като от чешмите, от които десетилетия наред гражданите на Варна си пълнят вода за домовете, са от същата вода, пак от сондажи - до Плувен комплекс "Приморски", "Дом Младост", "Гъбката". Тя е със стабилни физикохимични, микробиологични и антивирусни показатели, без наличие на хлорамини и сероводород, годна за продължителна ежедневна консумация при нулев риск за човешкото здраве и отговаря на БДС и ЕС за категория „питейна вода”.

Целогодишен топъл минерален басейн

С температура 28 - 35°C, басейнът е на разположение на собствениците в комплекса целогодишно, до него няма да се допускат външни лица и гости. Басейнът е със същата вода като използваната в Плувен комплекс "Приморски" (до вълнолома), горещия открит (скоро и закрит) басейн в курортен комплекс Св. св. Константин и Елена и в "Дом Младост".

Отлична възможност за инвестиция

"Варна сити парк Юг+" е първият по рода си жилищен комплекс в България. Апартаментите предлагат отлична възможност за инвестиция. Освен всичките си качества и средата на живот, голямо предимство при отдаване под наем имат ниските битови сметки.

Минералната вода преминава уникален процес на обработка с озон

Термоминералната вода от над 1500 метра е без наличие на бактерии и микроорганизми, които се намират във всички близки до повърхността извори. Липсата на живи организми и последващото обеззаразяване с озон прави водата на "Варна сити парк Юг+" кристално чиста и от здравословна гледна точка. Водата е без никакъв мирис заради отнетия от нея сероводорд и няма радиоактивност. Водата е без допир с химикали (дезинфекция). Заради ниската минерализация и неутрална pH тя е отлична за дълготрайна употреба за разлика от силно минерализираните води.

Тя преминава през специална станция за физикохомична стабилизация чрез трансформация на кинетичната и агрегатната устойчивост на колоидно диспергираните вещества, премахване на органични съединения, формиране на електрично неутрални агломерации с отрицателен биологичен редоксипотенциал, правещ третираната вода биологично активна (жива вода). Водата е обогатена с кислород и към нея не са привнесени химически вещества, които да се дисоциират до киселини и основи, не се изменят pH и солевият полезен състав на водата. Третирането с озон окислява и разрушава директно протоплазмата на всички болестни причинители със 100% бактерициден ефект.

Обратно нагоре ↑