Сгради

TAL Engineering представя: Реализирани проекти 2022

Embassy Homes

Tози обект бе голямо предизвикателство за екипа на TAL Engineering поради различните системи, които трябваше да се проектират и монтират, така че да работят като едно цяло.

В проекта са използвани: дограма V70 – Ventura; дограма ASS50 – Schüco; слънцезащитни елипсовидни ламели и вентилируеми решетки – ЕТЕМ; керамика – AGROB BUCHTAL; HPL – Fundermax, и не на последно място алуминиева ламарина - свързващото звено между всички материали.

Най-голямо предизвикателство бяха трапецовидни перголи от керамика и слънцезащита между тях. Благодарение на професионализма на проектантския и техническия отдел успяхме успешно да реализираме желанието на архитекта и инвеститора.

Инж. Илиян Жеков

1 / 2

2 / 2

Infinity Park

Проектът със своята мащабност и уникалност е пилотен и иновативен за нашата страна с алуминиевите панели тип „пчелна пита“ larcore® A2 ("Вента Груп"). Прозоречните системи са висок клас Schüco AWS70.HI, като на част от фасадите те са монтирани чрез система за изнесен монтаж. Това дава възможност равнината на стъклото да се слее с тази на обшивката и така да се получи „плоска“ фасада. Южната фасада е набраздена с множество тераси и чупки. На терасите има обособени ниши за климатични системи, дискретно маскирани с решетки от същия ламелен профил, който декорира северната фасада. Предизвикателство за проектиране и точно изпълнение бяха делтаобразните пиластри по фасадите. Плавният преход от челната равнина към скосения вертикал и таван са реализирани благодарение на прецизно изчертаване, редица проби в производството и точно позициониране.

Инж. Орлин Колев

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Частна къща „Яхта“

Въпреки неголемия си мащаб проектът бе доста предизвикателен поради изключително разчупената си архитектура и многокомпонентност.

Съвместно с колегите от "TAL Бургас" и Soliform успяхме да изпълним това предизвикателство. 

Първата фаза бе поставянето на алуминиева дограма SCHUCO AWS 70, включително изпълнението на отваряния тип „хармоника“ и плъзгане с повдигане. Цялостната визия на къщата се оформя от два вида вентилируема фасада в две работни равнини.

Основният акцент на „яхтата“ са декоративни елементи, обличащи метална конструкция с плоскости Corian Solid Surface в цвят Glacier White. Оформянето им включваше направата и монтаж на алуминиева подконструкция с различни ъгли и форми, огъване на плоскости посредством предварително подготвени шаблони, както и тавани с вградено лед осветление. Контрастът на белите елементи по фасадата и обръщанията около дограмите се оформят от тъмни плоскости Laminam. Завършеният вид се допълва от 11-метрова алуминиева пергола Alumil, вградена между плоскостите Corian, с механично завъртане на ламелите в точно определена посока – от запад на изток. Последната фаза на проекта е поставянето на стъклени прегради – ветробрани и стъклен парапет по терасите.

Инж. Магдалена Стоянова

1 / 2

2 / 2

Обратно нагоре ↑