Сгради

Стартира фаза III-В на "Резиденшъл парк София"

Споделяне

„Резиденшъл парк София” е вторият мащабен проект на групата „Линднер“ в България след „Бизнес парк София“ и първият по рода си в тези мащаби за България. Той представлява жилищен комплекс от затворен тип, който осъществява визията за „град в града”, където хората могат да живеят, работят, почиват и спортуват на едно място. Създаден е с цялостна концепция и с мисъл за семейството и обединява удобната и сигурна жилищна среда, комфортa на работното място и естествената близост с природата. Административното име на комплекса е жк „София парк".

“Резиденшъл парк София” се намира в южната част на София, в подножието на Витоша и в непосредствена близост до „Бизнес парк София“ - една от най-атрактивните бизнес локации в града. Пътни артерии като „Околовръстен път", „Бистришко шосе" и бул. „Ал. Малинов", както и новата метростанция „Бизнес парк София" спомагат за бързото придвижване от комплекса до аерогара София и централната част на града. В околностите на "София парк" се намират и изграждат търговски и развлекателни зони с чудесни възможности за пазаруване и отдих. Близостта до Витоша предоставя прекрасни гледки и чист въздух. Само на крачка от комплекса се намира и кабинков лифт "Симеоново - Алеко" с възможност за разходка или лек преход в прохладната планина през лятото или каране на ски през зимата.

Сред основните предимства на комплекса са сигурността и спокойствието, богатото озеленяване и добрата външна и вътрешна инфраструктурна обезпеченост, качествено изпълнение и професионално управление и поддръжка.

Комплексът се развива поетапно от 2005 г. насам и се състои от ниско триетажно строителство с многофамилни, еднофамилни и редови къщи и богато озеленяване. Фаза 1 на „Резиденшъл парк София“ бе въведена в експлоатация през 2009 г. Тя се състои се от около 380 жилищни единици в жилищната и търговската част. Освен многообразие от различни по големина къщи и апартаменти тя включва още и собствен парк, футболно игрище и външен фитнес, детска площадка и барбекю, множество места и съоръжения за спорт и почивка. За пълния комфорт и удобство на жителите по същото време бе въведена в експлоатация и търговската зона на комплекса - атрактивна дестинация с 3400 кв.м търговски площи, предвидена да обслужва живеещите и работещите в "София парк". Търговската зона предлага съчетание от услуги: спортен център с басейн и фитнес, фитнес център, частна целодневна детска градина, ресторанти и кафенета, магазин, стоматологичен кабинет, дерматология, химическо чистене, магазин за колела и др. През 2010 г. фаза 1 от „Резиденшъл парк София“ бе удостоена с награда в категория „Жилищни сгради“ на най-престижния конкурс в сферата на строителството и архитектурата - „Сграда на годината“. Фаза 2 представлява разширение на фаза 1 и се състои от 6 многофамилни къщи с общо 36 апартамента и 19 еднофамилни къщи, детска площадка, барбекю зона и външен фитнес. За облекчаване на трафика и удобство на жителите фаза 2 разполага с допълнителен отделен вход към комплекса. Тази част от "Резиденшъл парк София" бе въведена в експлоатация в края на 2016 г. През 2017 г. тя бе отличена с наградата в категория „Жилищни комплекси от многофамилни сгради“ на конкурса "Сграда на годината 2017".

Фаза 3А се състои от 18 еднофамилни къщи и 1 многофамилна къща с 12 апартамента. Фаза 3Б допълва жилищния комплекс с още 7 еднофамилни и 8 многофамилни жилищни сгради, състоящи се от по 7 до 10 апартамента, включително мезонети. На разполoжение на жителите е и спортна зона с футболно и комбинирано игрище, детска площадка и външен фитнес.

В момента стартира последната фаза, 3В - разширение към съществуващия комплекс с нови 6 броя триетажни многофамилни жилищни сгради с апартаменти и общо подземно ниво за паркиране. С тази последна фаза "Резиденшъл парк София" ще бъде окончателно завършен и реализиран - цял малък градски жилищен квартал. Сигурността и комфортът са от първостепенно значение в "Резиденшъл парк София". Добре обмислената инфраструктура и професионалните услуги по управление и поддръжка се грижат за околната среда, така че тя не просто да е чиста и поддържана по всяко време, а да осигурява всички необходими условия за начин на живот в една уникална среда. Концепцията на проекта включва цялостен пакет от услуги по управление и поддръжка, в това число: 24-часов контрол на достъпа и видеонаблюдение; озеленяване и поливна система; почистване и снегопочистване; гаранционен мениджмънт и 24-часова гореща линия. Високото качество на вложените материали и прецизността на изпълнение правят комплекса уникален по рода си със своята жилищна среда с живописни улици, очарователни квартали и приятна атмосфера.

Благодарение на своята функционална и добре обмислена инфраструктура, отлично местоположение и професионално управление и поддръжка жк "София парк" е лесно достъпен и гарантира сигурност, комфорт и висок стандарт на живот за цялото семейство в близост до природата - на крачка от града.

Георги Ранчев е управител на „Линднер Имобилиен Мениджмънт” ЕООД, „Резиденшъл Парк София” ЕООД и „Резиденшъл парк Лозен“ ЕООД от есента на 2007 г. и председател на съвета на директорите на „Резиденшъл парк София Фасилити Мениджмънт” АД от лятото на 2009 г. Доктор по икономика и преподавател в УНСС. Специализирал е в Университета в Оксфорд и "Удроу Уилсън център" във Вашингтон, САЩ.

Георги Ранчев: "София Парк" е цялостно обмислен проект с грижа и мисъл за семейството

- Г-н Ранчев, на какъв етап е реализацията на "Резиденшъл парк София" и какъв тип жилища предлагате на пазара в момента?

- "Резиденшъл парк София" е проект, с който групата "Линднер", в частност нашата компания, успя да въведе нови стандарти в строителството и пазара на жилищни недвижими имоти в България. Това е първият по рода си жилищен комплекс от затворен тип в България. Този тип комплекси бяха въведени и продължават да набират популярност и да бъдат предпочитани като една по-качествена, уредена и сигурна среда на живот. До момента поетапно сме изградили фази 1, 2, 3А и 3Б, като фаза 3Б бе въведена в експлоатация в края на изминалата година. Почти всички жилища там бяха разпродадени още на зелено. Понастоящем текат резервации и продажби за останалата част от жилищните единици от нея и интересът продължава да е много голям. Имаме много запитвания и продажби на зелено и за стартиращата последна фаза от проекта – 3В, която ще включва 6 броя триетажни многофамилни жилищни сгради с апартаменти. Предлагаме апартаменти с квадратура от 100 до 170 кв.м, които покриват различните нужди и изисквания на нашите клиенти. Някои от апартаментите се доближават до усещането за къща със своите включени дворни пространства, което ги прави особено атрактивни, а други са предпочитани поради своята неповторима гледка към планината или панорамен изглед към града.

- Жк "София парк" се превърна в един от утвърдените и най-предпочитани жилищни комплекси в столицата. Разкажете ни кое е това, което привлича клиентите и е водещото за избора?

- Жк "София парк" е цялостно обмислен проект, създаден с грижа и мисъл за семейството. Като започнем от добрата локация, цялостна външна и вътрешна инфраструктурна обезпеченост, внимателно планиране, качествено строителство и не на последно място – разумно и последователно управление и поддръжка. Всеки детайл от реализацията на проекта е дълго проучван и прецизно изпипан. Групата „Линднер“, Германия, е дългосрочно ангажирана с проектите, които реализира, с което печелим доверието и спокойствието на нашите клиенти.

- В момента успоредно с „Резиденшъл парк София“ работите и по новия си проект „Резиденшъл парк Лозен“. Кое е общото и различното между тези два проекта? Имате ли планове за следващи проекти?

- „Резиденшъл парк Лозен“ е новият, трети, широкомащабен проект на групата „Линднер“ в България. Той представлява жилищен комплекс, намиращ се близо до с. Лозен, само на 12 минути от София, и състоящ се от еднофамилни, двуфамилни и редови къщи, паркова среда и обществена зона. Реализацията му към момента е фокусирана върху изграждането на фази 1 и 2, както и обществената зона, която ще наподобява търговската зона в жк "София парк". Натрупаното ноу-хау на нашия екип, както и високата оценка на нашите клиенти и партньори, ни вдъхват увереност и самочувствие, че сме добри в това, което правим, както и сигурност в успешната реализация и на този нов следващ проект. Двата проекта имат повече сходства, отколкото различия. Целта и на „Резиденшъл парк София“, и на „Резиденшъл парк Лозен“ е да сбъднат мечтата на градския човек за дом, даряващ по-добро качество на живот и уют в една сигурна, спокойна и уредена среда на живот сред повече природа и чист въздух, но същевременно само на крачка от града. Докато концепцията на „Резиденшъл парк София“ включва и многофамилни сгради, то тази на „Резиденшъл парк Лозен“ се състои изцяло от къщи. В условията на настоящата глобална пандемия това прави този наш нов проект особено атрактивен, отговарящ на новите нужди и потребности на нашите клиенти.

Пълният текст - в брой 3 на списание ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑