Сгради

"СПА хотел Орбита" и "Катарино СПА": Висок комфорт и вкусна храна от собствено производство

"СПА хотел Орбита" и "Катарино СПА": Място за релакс и СПА, за корпоративни събития и екологичен туризъм

Петър Захов, генерален мениджър на "Катарино СПА хотел"

- Добре дошли една година по-късно на страниците на списание ГРАДЪТ - каква е промяната в стила и качеството на посрещане и обслужване на гостите и развитието на "СПА хотел Орбита" и "Катарино СПА хотел"?

- Изключително сме горди, че и тази година ще представим развитието на нашите хотели в престижно издание като списание ГРАДЪТ. Изминалата година беше много динамична и за двата хотела. Две основни линии са движещата сила в бизнеса ни – непрестанно подобряване качеството на услугата и инвестиции в обновление на базата. От миналото до това лято отбелязваме ръст в заетостта, което ни кара да сме по-мотивирани и отговорни, за да запазим добрия имидж на хотелите ни и да държим високи стандарти за обслужване и настаняване.

Росен Георгиев, генерален мениджър на "СПА хотел Орбита", Благоевград

- Как оценявате състоянието на българския и международния туризъм, на пътуванията и предпочитанията на българските и чуждестранните туристи в момента и ваши гости?

- Това е второ лято след ковид вълната и за нашите хотели, разположени в планински райони, можем да кажем, че заетостта от есента на 2022 г. до лятото е на 2023 г. е значително по-голяма. Радваме се, че българският турист увеличава интереса си към родните места за настаняване. В двата хотела бележим ръст и на международните туристи, най-вече от съседните държави. Сигурни сме, че заетостта на хотелите ни за цялата 2023 г. ще подобри резултатите за 2019 г., най-силната досега година в туризма.

 

Мария-Магдалена Петрова, маркетинг мениджър на "Катарино СПА хотел" и "СПА хотел Орбита"

- В каква степен обновяването на един хотелски комплекс има значение за по-високото качество на хотелската услуга и как вие непрекъснато обновявате "СПА хотел Орбита" и "Катарино СПА хотел"?

- Основното обновяване на "Катарино СПА" се извърши при промяната на собствеността на хотелския комплекс през 2017 с пълно конструктивно саниране и преработване на всички системи и комуникации, изграждане на нови конферентна зала и подземен паркинг, на отговарящ на всички изисквания на XXI век кухненски комплекс и изцяло променен дизайн на хотелски стаи и общи части.

Запомняща се характеристика на вътрешния дизайн е обединяващата целия комплекс хармоничност като стилово и цветово усещане. Комплексът е разположен в местност с неподражаема природна красота и дизайнерското решение е флоралните елементи да бъдат оставени на естествения екстериор. Всички елементи на интериора са от естествени материали - дърво, метал и стъкло, текстилните решения са монохромни, с матови повърхности и дискретно геометрични, а не флорални. Акцентните стени в стаите са с дървена обшивка в спокоен естествен дървесен цвят. Единствената стенна декорация във всички стаи е авторска стъклена композиция с ефектно осветление и с барелеф на един от девет животински вида, използвани за хотела.

"Kaтapинo СПА xoтeл"

Πлoщ: 31 000 ĸв.м

139 лyĸcoзни cтaи и aпapтaмeнти - дeлyĸc, джyниъp, BИΠ aпapтaмeнт

Фaмилни ĸъщи cъc 17 ĸoмфopтни aпapтaмeнтa c пo двe cпaлни

6 зaвeдeния (pecтopaнт, мexaнa, лoби бap, витaмин бap, външeн бap бaceйн, пиано бар)

3 ĸoнфepeнтни зaли

Moдepeн СПА & уeлнec цeнтъp

5 oтoпляeми минерални вътpeшни и външни бaceйнa c oбшиpни зeлeни плoщи, дeтcĸи ĸлyб и външни плoщaдĸи, coбcтвeн тeниc нa ĸopт, бoyлинг зaлa, зaлa зa тиxи игpи, мaгaзин зa дpexи и aĸcecoapи, xpaнитeлeн мaгaзин, бaнĸoмaт

Coбcтвeнa зapяднa cтaнция зa eлeĸтpoмoбили 22 kW

 

В "СПА хотел Орбита" също не спира процесът по обновление.

В рамките на изминалата година можем да се похвалим с няколко подобрения. Едно от тях е разширяването на кухнята с оглед на това да подобрим представянето на бюфета с екохраната, която се предлага при нас, и да подобрим менюто в ресторанта, тъй като развитието на ресторанта ни не само като ресторант в хотела, а и като място за хранене и събития за хората от Благоевград, е един от основните ни приоритети.

С идването на летния сезон стартирахме и нашата новоизградена „делукс зона“ към басейна - дизайнерски обособена платформа до басейна с шезлонги и шатри, които луксозно завършват зоната с басейна за топлите летни дни. Делукс зоната посреща своите гости с чаша изстудено вино - комплимент от нашата специална селекция вина с наш бранд. За да наградим луксозния и бутиков имидж на хотел "Орбита", който често е използван за сватби, изградихме горски кът за изнесени ритуали с наименованието - Wedding Garden - красиво и просторно място в хотела, до горската част, с чар и празнична атмосфера, създадено по последни тенденции в областта. Общият брой на хора, които могат да присъстват на такова специално събитие, е около 100.

- Гостите и потребителите на хотелската услуга търсят пълноценна почивка в комбинация с работа - как тези модерни тенденции се отразяват на интериора и на функциите на "СПА хотел Орбита" и "Катарино СПА хотел"?

- През пролетните и летните месеци "СПА хотел Орбита" и "Катарино СПА хотел" са домакини на множество корпоративни събития, тъй като и двата хотела са напълно подходящи за работни събития и тиймбилдинги. Нашият екип от професионалисти съдейства изцяло с организацията, за да предложат пълната гама от преживявания на гостите.

В "Орбита СПА хотел" участниците в корпоративни събития, обучения, семинари и тиймбилдинги се настаняват при преференциални условия след предварително запитване. На тяхно разположение е конферентна зала с 40 - 60 места и мултимедия, ресторант със 140 места и огромна панорамна тераса, безплатен паркинг и тенис корт.

В "Катарино СПА хотел" имаме разнообразие от зали с капацитет от 10 до 250 места, професионална модерна техника, възможност да се комбинират сериозни занимания с релакс, просторни външни площи и собствени спортни съоръжения, летни и зимни активности в региона. Тези особености определят "Катарино СПА" като топ хотел, подходящ за корпоративни събития от всякакъв тип. Спиращата дъха панорама на природата нарежда комплекса сред най-предпочитаните дестинации за фирмени събития.

Конферентна зала "Катарино" предлага до 250 места, конферентна зала "Рила" – до 110 места, конферентна зала "Пирин" – до 60 места.

"Opбитa СПА хoтeл"

34 yютнo oбзaвeдeни cтaи лyĸc и дeлyĸc

9 aпapтaмeнтa c глeдĸa ĸъм плaнинaтa c eднa и двe cпaлни

Haй-гoлeмият СПА цeнтъp в Блaгoeвгpaд - 900 ĸв.м

Кoнфepeнтна зaла

2 вътpeшни и 2 външни бaceйнa, делукс зона на басейна, тeниc ĸopт, pecтopaнт c пaнopaмнa тepaca, витaмин бap, бap бaceйн, горски кът за изнесени ритуали

Бeзплaтeн пapĸинг c 60 мecтa

Coбcтвeнa зapяднa cтaнция зa eлeĸтpoмoбили

Двата хотела имат редица ценни преимущества.

"Катарино СПА хотел" – огромен комплекс с множество възможности за почивка и активности.

В него са разположени 5 минерални водни площи, които допълнихме с новоизградения ни външен басейн, като по този начин хотелът е напълно подходящ за целогодишен СПА туризъм. Акцентът и нашето предимство при настаняването е преживяването по време на престоя в хотела. Разнообразието от активности, които предлагаме, дава възможност за изцяло нов вид почивка и туризъм. Създадохме целодневна седмична програма с анимация за деца и възрастни, като в нея са включени различни видове спорт, танци, детективски игри, уроци по готвене с нашия главен готвач и конна езда. От април до октомври имаме изготвена ежедневна програма с преходи в трите планини около Разлог, проведени с професионален водач, която дава възможност на нашите гости да посетят едни от най-живописните природни кътчета в района. Разполагаме с 4-пистов боулинг, единствен в района. За да разнообразим по-дългия престой в хотела, изградихме пиано бар „Орфей“ със седмична програма с диджей парти и изпълнители на живо.

Едно от основните предимства, които търсят при нас гостите, е високият клас на обслужване. Успяваме да постигнем това чрез невероятния екип от служители, които стоят зад перфектната ни услуга. Лицето на нашата услуга е нашият персонал – висококвалифицирани, мотивирани и всеотдайни, това са само част от качествата, благодарение на които вършим работата си с професионализъм и получаваме висока оценка. Стараем се да покриваме най-високите стандарти в сферата на обслужването и да докажем, че личното отношение и внимание към детайла са все още характеристики в туризма и ресторантьорството.

"СПА хотел Орбита" – местоположението на комплекса го прави изключително търсен.

Само на час път от София, на 7 км от Благоевград, сгушен в планината. Бързо, удобно и спокойно. Хотелът разполага с най-голямото и модерно СПА в региона. Отопляеми вътрешен и голям външен басейн. Петък вечерите в ресторанта на хотела освен с нашата домашна храна глезим нашата гости с музикални изпълнения на живо с вечните естрадни хитове. През летните месеци организираме различни събития на външния басейн, като основната тема в тях е доброто настроение и различни дегустации на нашето производство – храна, бира и вино. За есенните и зимните месеци сме приготвили тематични пакети „Вино и СПА“, както и програма от активности за възрастни - йога, танци, спорт и разходки. Особено важна ще бъде възможността за ски ваканция в близостта на ски зона „Картала“. За да можем да предоставим услуга на високо ниво, предстои оборудване на ски гардероб и транспорт до ски зоната, които ще бъдат на преференциални цени за гостите на "СПА хотел Орбита".

- Екологично чистите продукти са особено важни за голяма част от туристите и модерните хора - познаваме добре вашите традиции в това отношение - как може да бъде надградено това ключово предимство?

- За да дадем пълна наслада на гостите ни, създадохме собствено производство на продукти и напитки с натурален произход под бранда "Катарино фууд" в нашите ферми. Нашето производство осигурява екологично чисти продукти за хотелите ни. Произвеждаме сами всички месни и млечни продукти, прадлагани в заведенията ни. Създавайки фермата, собствениците реализират концепцията си да предлагат в хотелите си храна с изключителни качества като произход, съдържание и вкус, а използваните продукти да са с абсолютно ясен и натурален произход. Изграждат се бутикови, изцяло оборудвани собствени мандра и цех за месо.

Това, което ни прави предпочитани и различни от останалите ферми, са специалните породи животни – крави, овце и кози. Тях отглеждаме свободно и по всички хуманни правила, с натурална храна, която е и причината произвежданите от нас продукти да са с вкус и аромат, които нямат аналог.

Създадохме изцяло домашно приготвени паста и сладолед, които нашите гости могат да опитат и в двата ни хотела. Процесът по създаването на домашната паста и сладолед е само с наши собствени продукти, като процесът на производство е затворен при нас.

В "Катарино" освен стандартния бюфет, който предлагаме за изхранване с продуктите от нашата ферми, създадохме биобюфет, веган бюфет, домашни сокове и специално детско меню с ястия за деца до 1 година, които се приготвят на момента без сол, без подправки или други добавки.

От нашата бира „Калугерица“ произвеждахме три вида лагер бира, като тази година добавихме още два вида – вайс и пейл ейл. Не спираме да обновяваме и селекцията вина наше производство, като се стремим да държим високия стандарт и качество, като в тази посока инвестирахме в изграждането на наша винарна "Дъбрава" – The Brava Winery. Местоположението на винарната е в близост до "СПА хотел Орбита". Основната идея освен винопроизводство е организирането на винени турове. Тънкостите на занаята и дългият път от лозето до бутилката ще бъдат разяснявани от нашите професионални технолози. Винарната ще работи с местни червени сортове като широка мелнишка лоза, ранна мелнишка лоза (Мелник 55), рубин и руен, а също така сандански мискет и керацуда за белите сортове грозде. Началният капацитет на винарна "Дъбрава" ще бъде 35 000 литра бяло, розе и червено вино с възможност за разширяване до 50 000 литра.

- Какви са вашите бъдещи планове за развитие?

- Основните тенденции за развитие и направления, по които ние ще работим в следващата година, са преживяването на гостите в хотелите ни със създаването на различни атракциони, развлекателни програми и дейности. Обновяването и развитието на хотелската база е неспирен процес, като се стремим да следваме последните тенденции в интериорния дизайн и дигитализацията в бранша. Не на последно място остава стремежът да предоставим здравословна и вкусна екохрана на нашите гости, затова ще развиваме гамата от продукти, ястия и начин на презентиране. В хотел "Катарино" има фирмен магазин, от който могат да се закупят продуктите от нашия бранд, предстои откриване на такъв магазин и в "СПА хотел Орбита".

Вижте cтaтиятa в бpoй 4/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑