Сгради

Smart Tower София

Home Without Borders: Петзвездно изживяване по модели от Ню Йорк и Лондон

Smart Tower е съвременен петзвезден комплекс в актуалния район "Хладилника" и според авторите на концепцията вътрешната инфраструктура и местоположението на сградата я поставят наравно с луксозните проекти от същия тип в Ню Йорк, Маями, Дубай и Лондон.

Луксозни жилища с панорамна гледка на отлична локация 

Smart Tower съчетава висок клас обитаване с отлична локация - в новия бизнес и градски център на София в района на "Хладилника". Сградата на 24 етажа с обща височина 75 метра е разположена от източната страна на бул. "Черни връх", непосредствено до "Мол Парадайс" и Южния парк, в сърцето на бързо развиващата се зона за бизнес и живот. Предвидени са 175 апартамента с площ от 67 до 450 кв.м и височина на таваните 2.8 м - петзвездни жилища с гъвкави разпределения, панорамни гледки към града и планината, изпълнени с материали от най-висок клас. На влизане в сградата впечатлява просторното фоайе, напомнящо за петзвезден хотел, с естествени материали и 6-метрова височина, а на последния етаж е разположен премиум пентхаус с 360-градусов изглед! Сградата разполага с над 450 места за паркиране на четири подземни нива с топла връзка към офисната и жилищните части с видеонаблюдение и смарт достъп, с външен паркинг за посетители и гости. Лесното придвижване е осигурено от намиращата се на пешеходно разстояние метростанция "Витоша" и бързия достъп с автомобил до Околовръстния път и до градския център. Времето е ценен актив, лукс и истинско предимство в съвременния град - това е едно от основните послания на проекта.

Достъпът в сградата ще се управлява от системи за контрол и видеонаблюдение, включително с биометрични данни и мобилно устройство/смартфон. За успешната експлоатация е предвиден професионален фасилити и пропърти мениджмънт.

Home Without Borders

Иновативната концепция Home Without Borders включва серия от услуги и улеснения за живеещите. Консиерж е концепция за поддръжка и фасилити мениджмънт с възможност за съдействие по всяко време на денонощието. Предвидена е 24/7 рецепция и lobby lounge. Фоайето с височина 6 метра напомня за 5-звезден хотел, с модерен интериорен дизайн, естествени материали и изобилие от светлина. Deli café, lounge and health bar са място за сутрешно кафе или обяд в близост до спортния център с топла връзка. На разположение на обитателите са тематичен ресторант, вътрешен парк и релакс зона, специално детско пространство, фитнес център, спа център с възможност за персонализирани масажи, спа процедури, акупунктура и други услуги също през консиерж, Yoga & pilates студио.

Проектът отговаря на най-новите изисквания за устойчиво строителство

Особена гордост за инвеститорите е концепцията за зелено строителство. "Умната" зелена сграда има контролиран микроклимат и множество екологични и практически решения, заложени още на етап проект. Озеленяването ще включва регионални и адаптирани растителни видове с изисквания за по-малко вода, което намалява до 50% водопотреблението при напояване. 

Ефективното използване на енергията включва архитектурни решения за достатъчно дневна светлина, климатизация с термопомпи и над 20% икономия на енергия благодарение на висок клас енергоефективни машини, осветителни тела и фасаден дизайн. Системата за сградна автоматизация осигурява мониторинг на енергийното потребление в общите части за избягване на високия разход на електроенергия от неизправно оборудване.

Актуалната тенденция за намаляване на въглеродния отпечатък на сградите е реализирана благодарение на подбраната локация и наличието на метро и автобусни спирки на пешеходно разстояние, което насърчават използването на обществен транспорт. Паркингът за велосипеди се очаква да насърчи тяхното използване, а за електрическите автомобили са запазени най-добрите паркоместа.

1 / 1

SMART TOWER
Локация:
бул. "Черни връх", кв. "Хладилника"
РЗП: 55 000 кв.м
Брой жилища: 175
Брой офиси: 56
Инвеститор: "Сентрал дистрикт"
Проектант: архитектурно студио "Планинг"
Изпълнител: "Главболгарстрой"
Инвеститорски контрол: A3, Vamos 
Проект мениджмънт: AGB Consultants
Консултант маркетинг: "Смарт консултантст - маркетинг и продажби"

Етапи
Реализирани: фаза 1 - основи и изкопни дейности, фаза 2 - изграждане на подземни нива, фаза 3 - стоманобетонова конструкция
В момента: завършва фаза 4 - фасадни и покривни системи
Предстоят: две финални фази - фаза 5 - общи части и озеленяване, фаза 6 - акт 16 (декември 2024 г.)

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

Проектът удовлетворява все по-високите изисквания на обитателите

Ключoви пapaмeтpи нa нoвoтo пoĸoлeниe жилищни пpoeĸти са ycтoйчивocт, блaгoпpиятнa cpeдa нa живoт, пoвeчe фyнĸции и oбщecтвeни зoни, виcoĸ ĸлac мaтepиaли и тexнoлoгии. Съвременните клиенти са все по-взискателни. Купувачите на ексклузивни жилищни продукти пътуват из цял свят и имат богата обща култура. Те са добре запознати с последните тенденции, новите технологии и иновациите в строителството. Все повече се интересуват от качеството на влаганите материали и от поддръжката на имота. Високотехнологичният модерен жилищен продукт също така има ключова роля в ситуацията на предизвикателна инвестиционна среда. Независимо от ценовия сегмент клиентите все повече да държат на качествената изработка и енергоспестяващите материали и технологиите, които обезпечават оптимална бъдеща експлоатация.

Пълна персонализация със SMART HUB

За комфорта на бъдещите обитатели е разработено софтуерно приложение с множество услуги за дистанционен контрол на дома и управление на осветление, домакински уреди и микроклимата в жилището. Апликацията осигурява достъп до информация за битови сметки и плащания: промяна на абонамент, получаване на известия, плащане на комунални услуги. Приложението дава информация за вътрешната инфраструктура на сградата и дистанционен достъп за гости, а също опции за поръчка на стоки и услуги и директна връзка с фасилити мениджмънта на сградата.

Обратно нагоре ↑