Продукти и технологии

"Şişecam" представя: "Флора Панорама - Бургас"

Продукт: "Şişecam" Solar Control Low-E Glass

"Флора Панорама" е впечатляваща сграда, разположена в Бургас. Нейният запомнящ се дизайн е разработен с цел да влезе в естествен синхрон със заобикалящата среда и да бъде едновременно част от природата и част от града.

Архитектурно сградата наподобява движещи се морски вълни, които се разминават красиво в пространството. С меки извити форми от стъкло и бетон, с ефирни партерен и първи етаж и постепенно разширяване на етажите с увеличаване на височината на сградата. Играта на обеми се създава благодарение на сложни овални форми, големи бетонни конзоли с височина до 3 м и такива елементи като извити стъклени парапети.

Сградата разполага със 126 апартамента, девет офиса и подземен паркинг със 153 места на три подземни нива с обща площ почти 24 000 м². Достъпна е за хора с увреждания, а три от апартаментите са специално пригодени за нуждите на хора с увреждания. На покрива е монтирана фотоволтаична система, осигуряваща електричество за общите пространства на сградата. Структурата е подробно разработена и адаптирана към енергийна ефективност благодарение на ефективна цялостна изолация, включваща тухли с подсилени изолационни свойства, профили на прозорци и стъклопакети с конкретни изолационни свойства.

Снимки:©BV Studio

"Şişecam" е една от най-големите компании в Турция - международен играч в редица бизнес направления като производство на плоско стъкло, стъкларски изделия, амбалажно стъкло и стъклени влакна, а също така в химическата промишленост, в областта на содовите и хромови съединения. Днес Şişecam е на второ място в света по производство на домакинско стъкло, сред петте най-големи производителя на стъклен амбалаж и плоско стъкло, осми по големина производител на сода в света и глобален лидер в производството на хромови съединения.

С производствени дейности в България, Турция, Германия, Италия, Румъния, Словакия, Унгария, Босна и Херцеговина, Руската федерация, Грузия, Украйна, Египет, Индия и САЩ, Şişecam играе водеща роля в производството на плоско стъкло, стъклени изделия, амбалажно стъкло, химикали, автомобилната индустрия, производството на стъклени влакна, в областите на добив на суровини, енергетика и рециклиране.

Като международна компания с над 85 години опит, 22 000 служители, производствена дейност в 14 държави на четири континента и продажби в над 150 страни Şişecam продължава пътя си към целта да се превърне в един от трите водещи световни производителя във всички свои основни бизнес направления.

www.sisecam.com.tr/bg

Обратно нагоре ↑