Сгради

"Saint-Gobain България" реализира още един впечатяващ проект в сектор "Хотели"

Споделяне

Хотел „Белчински извор“ е доказателство, че в България могат да се реализират проекти, които не отстъпват на най-големите хотелски вериги в света.

Съвременните хотели обикновено са многофункционални сгради. Освен стаи, апартаменти и ресторанти те имат конферентни зали, бизнес и СПА центрове. Това е предпоставка за различни акустични предизвикателства пред архитектите. От друга страна, местоположението на хотела влияе върху избора на фасадна система. Независимо дали е построен по крайбрежието или в планината, иновативните решения на Saint-Gobain могат да удовлетворят всички разнообразни и екстравагантни идеи на инвеститора.

При избора на системи за хотел „Белчински извор“ екипът на Saint-Gobain спази всички изисквания на проектантите и инвеститора. За нас винаги е удоволствие да работим с екип от професионалисти. 

Проектантите от „Георгиев Дизайн Студио“ ЕООД изразиха ясни и детайлни критерии за това какви параметри искат да постигнат с преградните стени в хотела. Целта беше да осигурим на бъдещите гости 5-звездна почивка с ниво на звукоизолация много над нормативната уредба в България. Извън дома качеството на съня обикновено се понижава и гостите често се будят от най-малкия звук. Модерните хотели имат в стаите си множество устройства, които допълнително увеличават шума между помещенията. Нарушаването на съня е една от основните причини човек да не може да се наслади пълноценно на почивката си. Всички преградни стени в хотел „Белчински извор“ са изпълнени с плоскости Rigips Blue Acoustic в системи за сухо строителство, сертифицирани от международни вериги хотели като Accor и Hilton. По този начин реализирахме високо ниво на звукоизолация - над 65 dB. В комбинация с еластичната звукоизолационна мембрана ISOVER Fonas 31 за защита от ударен шум сме постигнали  перфектната акустична среда, осигуряваща пълноценна почивка на гостите на хотел „Белчински извор“.

Енергийната ефективност и топлинният комфорт са ключов момент при проектирането на сгради в сегмента хотели. webertherm Family е ефективна топлоизолационна система за фасади, напълно съобразена с изискванията за зелено строителство. Тя спомага за намаляването на загубите на топлина през зимата и прегряването през лятото, създавайки оптимална климатична среда в сградите. Благодарение на крайното покритие - високоеластичната мазилка weberpas Elastic, създадохме перфектната контактна фасада.

В хотел „Белчински извор“ са използвани и иновативни системи за полагане на керамични покрития и фугиращи смеси Weber, системи за сухо строителство за мокри помещения Rigips и стъклени минерални вати с повишена плътност ISOVER.

Със своята перфектна локация, изискан стил, качество на изпълнението и използваните строителни системи на Saint-Gobain това малко бижу по нищо не отстъпва на големите международни гиганти в сектора. Дори превъзхожда голяма част от тях с отношението си към детайла и желанието за съвършенство.

Благодарим на проектантите и инвеститора за оказаното доверие. С нетърпение очакваме следващите ни съвместни проекти.