Сгради

RUHouse II София

Качествена жилищна среда - естетика, уют и комфорт

Доц. д-р арх. Евгени Рафаилов, управител на RUHouse II

Компанията Rubuilds е създадена през 2017 г. и обединява доказалите се в областта на инвестиционното проектиране, дизайн и градоустройство архитектурни бюра А.C.A., WeArh и CityControl, както и няколко инвестиционни компании – RUHouse, RUHouse 2, RUHomes и други.

Като екип от архитекти ние вярваме в доброто планиране, естетиката, съвременния дизайн и качествената среда на живот. Създаваните от нас жилищни сгради отразяват професионалните ни идеали като архитекти за сгради, в които всеки от нас би живял. Доброто планиране на целия проектантски и инвестиционен процес е наша основна цел, постигната със средствата на архитектурата и добрите отношения с хората, като водещо е желанието ни да превърнем всяка красива концепция в краен и търсен продукт. Благодарение на участието си в процеса екипът от проектанти, инженери, юристи, финансисти, икономисти, проект мениджъри, строители получава оценки за своята успешна работа след реализацията на сградите.

RUHouse II - на бул. "Черни връх" с изглед към Витоша

RUHouse II е жилищен комплекс, предоставящ уют, комфорт и качествена среда за живот, разположен на бул. "Черни връх", като сред основните му предимства са отличната гледка към Витоша, много добрата комуникация до основни точки в града с планирана метростанция от разширението на линия 2 и район, богат на активности и осигуряващ всички необходими нужди. Съчетанието на отлична локация в район с всички градски удобства, съвременна архитектура и дизайн, изпълнение с качествени иновативни материали и добро планиране прави проекта перфектния дом за всяко съвременно семейство, каквото е желанието на съвременния български купувач на жилища. Комбинацията от инвеститор и архитект води до най-високо ниво на реализация, което дава допълнително спокойствие на нашите клиенти.

Сградата е комплекс от затворен тип, осигуряваща максимално удобство и сигурност на обитателите. Разделена е на 4 входа с общо 119 апартамента - мезонети и апартаменти с 1, 2 3 или 4 спални, подземен паркинг със 129 гаража, 14 наземни гаража, 13 външни паркоместа и 3 магазина. Осигурени са отлични разпределения, предоставящи функционалност и рационално усвояване на пространствата със светла височина на етажите 2,70 м. Сред преимуществата са благоприятните изложения с панорамни гледки към планината, богато остъклени пространства на дневни и спални с ъглови витрини тип структурно остъкляване.

На последните етажи на всеки вход са разположени големи апартаменти тип пентхаус с по три и четири спални със светла височина на етажите 3,50 м. На партерно ниво и първи етаж са проектирани двуетажни мезонети с обособени приземни озеленени дворове, което създава усещане за самостоятелни къщи, а към бул. "Черни връх" са ориентирани магазините.

Архитектурна визия и концепция

Търсенето на един нов прочит на идеята за модерна и иновативна фасада, съчетана с правилни разпределения с оптимизирани общи части, е основната цел на проекта. Концепцията за динамиката в градската среда е търсена в обемно-пространствено и фасадно отношение. Проектът представлява композиция от 9-, 8-, 6- и 4-етажни обеми в обща стъпаловидна структура, слизаща на изток към бъдещия парк "Лозенец". Допълнителни акценти в композицията са обемите на пентхаусите като своеобразни кутии, изпълнени с HPL плоскости FUNDERMAX орех, в които са поместени луксозни апартаменти с по-голяма светла етажна височина (3,50 м). Търсената игра в пластиката на изпъкващи и потъващи обеми от плът и стъкло в общата фасада е съчетана с мотив от вертикални зелени стени, естетически криещи климатични тела. Всички тераси, включително и тези на последния етаж, са решени като покрити с оглед на ослънчаването. Настилката на терасите е тип двоен под от плочи от гранитогрес. Ажурните парапети са изпълнени в два варианта – стъклени триплекс или с метална рамка с мрежа expanded metal в цвят черно по архитектурен детайл, следващи композиционната идея. Допълнителната композиция от фасадното линейно LED осветление е целенасочено търсена, за да подчертае основната идея и през нощта. Идеята на динамичната композиция е продължена в проекта за озеленяване на основния двор на комплекса в комбинация с габиони, парково обзавеждане и осветление и водна площ.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Идеята на динамичната композиция от екстериора е продължена в интериора на четирите фоайета, проектирани с елементи, участващи във фасадите, а именно широкоформатен гранитогрес LAMINAM, зелени стени, габиони, видим бетон, метални мрежи, ламперия от профили Tarimatec и светещи букви, упоменаващи всеки вход от S-line LED линейни осветителни тела. Интериорните решения са продължени и в интериора на кабините на асансьорите, и общите коридори по етажите.

Подземният паркинг и гаражите са решени с настилка от шлайфан бетон и секционни врати Hormann.

Техническият проект и рекламата са завършени, в момента се съгласуват проектните документации и се предвижда старт на строителство през август 2022 г. Сградата се предвижда да се реализира за период 28 месеца.

1 / 1

Обратно нагоре ↑