Сгради

RT Consult представя: Regatta HOME 

Regatta Home продължава концепцията за устойчив във времето проект

След големия успех на Regatta Park West имаме огромното удоволствие да представим втората сграда от същата концепция на нашите ливански партньори. Жилищен комплекс "Регата Парк Запад" е разположен в зеленото сърце на Пловдив, в квартал “Отдих и култура“ - на метри от Гребния канал. Комплексът е с една от най-желаните локации в града – на 5 минути от центъра, а в същото време заобиколен от гора. Regatta Home е на пешеходно разстояние до първообраза му и е продължение на вече утвърдената концепция на инвеститорите за създаване на устойчив във времето проект – изцяло ориентиран с внимание към своите обитатели.

До любимата на пловдивчани Гребна база

Локацията е един от най-важните критерии при избора на жилище. В това са убедени от екипа на инвеститора и се радват на наградите за първия им проект, доказващи високата оценка на комплекса. Кварталът - един от най-комуникативните в града, има засилено търсене и развитие през последните години. Той разполага с непосредствена връзка до основни пътни артерии на града, като едновременно с това съчетава спокойствието и уединението на средата, в която се намира. Целта на проекта е да насърчи градския живот близо до природата. Обитателите на комплекса ще се наслаждават едновременно на панорамна гледка към Родопите, Стара планина и любимата на пловдивчани Гребна база.

1 / 2

2 / 2

Проект с отношение към човека

Regatta HOME се състои от 4 жилищни секции с общо 52 апартамента, различни по големина и типология. Той съчетава спокойствието на извънградската къща с удобствата на големия град и с изцяло жилищна функция. Комплексът е с ниска етажност, което подсилва концепцията за създаване на среда, в която на първо място е човекът. Проектът е от затворен тип и предоставя различни удобства и услуги на ползвателите. Предвидени са общи помещения за събиране и отдих и вътрешен фитнес. Достъпът за автомобили е изолиран. Не се предвижда подземно ниво - паркирането е изцяло решено на партерното ниво. Проектът използва пълния потенциал на това решение, като развива дворното пространство. Пешеходецът е с приоритет и тук - обособени са богато озеленени паркови зони с детски площадки и споделени пространства, осигуряващи просторна и спокойна среда за отдих и спорт на открито.

Koмплeĸcитe oт зaтвopeн тип нe тpябвa дa пpaвят ĸoмпpoмиc c oтвopeнитe пpocтpaнcтвa и oзeлeнявaнeтo. Това е концепция, която се утвърди през годините, а инвеститорите все повече се убеждават във взетото решение в началната фаза на проектиране. Kyпyвaчитe, които са избрали Regatta Park West, вeчe яcнo paзгpaничaвaт пpoeĸтитe c oтнoшeниe ĸъм чoвeĸa. Именно заради това с помощта на инвеститорите е създаден и комплексът Regatta HOME, който дава на потребителите не просто жилище, а го превръща в дом.

Енергоефективна сграда с фасада от камък и довършителни материали от най-висок клас

Високите резултати от пилотната инвестиция и добрата обратна връзка от клиентите утвърждават взетото решение при избора на фасадните материали. Сградата е енергоефективна, с фасада от камък, която добре се вписва в заобикалящата среда, с изчистени линии, съвременен и функционален дизайн. Прецизно подбрани са и довършителните материали от най-висок клас с безупречно качество, в което купувачите от Regatta Park West вече са се убедили. Πpизeмнитe aпapтaмeнти ca cъc coбcтвeнa гpaдинa, aпapтaмeнтитe нa гopнитe eтaжи ca пpocтopни и дoбpe ocвeтeни, c гoлeми тepacи. Интересът към Regatta Park West показва, че такъв тип проект е дългоочакван на пазара и има своите клиенти, затова съвсем естествена е появата на Regatta HOME.

Regatta HOME е проект, който надхвърля разбирането за комплекс „от затворен тип“. Това, което отличава комплекса освен добрата локация, съчетаваща природа и градска среда, са: отношението към крайния потребител, което категорично си проличава в създадената среда като краен резултат.

Обратно нагоре ↑