Продукти и технологии

Rolex: иновативна интерпретация на класиката

В постоянно преследване на невъзможното Rolex непрекъснато намира начини да подчертае и подсили естетиката и технологичните характеристики на своите емблематични модели. Часовници, които излъчват оптимизъм и иновации – такива са новите попълнения, които брандът представи по време на престижното часовникарско изложение в Женева Watches & Wonders, провело се в края на март и началото на април.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Часовникът за мореплаватели, спечелил си славата на емблема в своята категория, за първи път е наличен в жълто злато. Yacht-Master 42 се превръща в новото бижу, греещо на повърхността на морето. 18-каратовият благороден метал е уникален сам по себе си. Създаден в собствената леярна на Rolex в Женева, той осигурява несравнима устойчивост. Новият Yacht-Master 42 е снабден с Oysterflex каишка и е вашият най-надежден съюзник в открито море.

 

Oyster Perpetual GMT-Master II

GMT-Master е модел, призван да пътешества по света. Той свързва хората отвъд часовите зони. От създаването му през 1955 г. моделът е бил участник в някои от най-значимите моменти в историята на въздухоплаването като първите междуконтинентални полети или тестването на Concorde. Новата версия е с корона от лявата страна и е иновация за гамата GMT-Master II. Отворът за датата е преместен на 9 часа, което изисква и промяна в диска за нейното указване. Безелът от Cerachrom е в зелено и черно – оригинална цветова комбинация, ексклузивна специално за този часовник.

С дизайн, който изглежда винаги актуален, новият GMT-Master II потвърждава съвременния си облик с изменения, които демонстрират постоянния устрем на Rolex към естетическо и технологично съвършенство.

Oyster Perpetual Air-King

Часовник, който отдава дължимото на пионерите в авиацията и приканва притежателя си да “поеме командването” на собствената си съдба. Още от 2016 г. Air-King се явява с отявлено професионална визия благодарение на препратките в дизайна към измервателните уреди на борда на самолет. През 2022 г. са добавени няколко характерни особености за допълнителна доза авторитет. Циферблатът е по-лесно четим и балансиран заради добавената 0 пред 5-ицата на минутната скала. Короната вече има специална система за защита crown guard. Тези нововъведения затвърждават мястото на Air-King сред професионалните модели на марката.

Oyster Perpetual Day-Date 40

Day-Date е може би най-яркият и безусловен символ на престиж и иновации. Изработван изключително и само от благородни метали, моделът е първият ръчен часовник, показващ изцяло изписан деня от седмицата в отвор на циферблата – едно от множеството нововъведения в часовникарската индустрия, дело на Rolex.

За първи път назъбеният безел на легендарния часовник е изработен от платина. До момента този елемент при платинената версия винаги е бил гладък поради трудността за обработка на този специфичен материал. След дългогодишни проучвания и множество разработки експертите успяват да постигнат съвършения резултат и да изработят един от най-разпознаваемите елементи на Rolex – назъбения безел – от платина. Диаметърът на новия модел е 40 мм, а циферблатът е в любимия на мнозина ice blue цвят.

Oyster Perpetual Yacht-Master 40

Когато слънцето започне да прокарва първите си лъчи над хоризонта, въздухът сякаш се изпълва с цвят. Новият Yacht-Master 40 улавя именно тези специфични нюанси и ги пресъздава върху безела, инкрустиран с диаманти и сапфири в синьо, сребристо и розово. Последователността на специално подбраните пет цвята се повтаря точно 8 пъти: розов сапфир, светлосин сапфир, диамант, лилав сапфир и тъмносин сапфир. Палитрата е подсилена от още 46 диаманта, украсяващи страниците и короната на часовника. Поставянето на скъпоценните камъни при новия модел изисква високо майсторство, за да се изяви и подчертае пълният им блясък.

Oyster Perpetual Datejust 31

Прераждане и обновление – това усещане създават цветовете, които нежно проблясват от новите предложения в дамската серия Datejust 31. Циферблатите изобилстват от свежа енергия. Флоралните мотиви сякаш съвсем оживяват благодарение на трите различни техники за обработка на повърхността, използвани при всяко цветче – sunray, мат и леко грапава текстура. Изборът е от три цвята – лазурносиньо, масленозелено и сребристо.

Новите дамски модели са пример за високото майсторство и прецизност при работата с различни материали, за да се постигне великолепния визуален ефект за жива градина. В сърцето на всяко цвете е инкрустиран различен по размер диамант, който допълнително играе със светлината, за да създаде усещане за ефирност и блясък.

Адрес на бутик Rolex: София, бул. "Витоша" 34

Вижте статията в брой 3/2022 на списание ГРАДЪТ в дигитален формат с вградени ИНТЕРАКТИВНИ ВРЪЗКИ и ВИДЕО съдържание

Обратно нагоре ↑