Taste&Drinks

The Ritz Specialty Coffee: С аромат на съвършенство

Неповторимо преживяване с италианска страст и австрийска прецизност

Вижте cтaтиятa в бpoй 1/2025 нa cпиcaниe ГPAДЪT lifestyle

Ако вземем щипка изтънченост, добавим щедра доза бразилско съвършенство и завършим с фин аромат на ядки и какао, ще създадем истинско удоволствие за сетивата. Или иначе казано – спешълти кафето на The Ritz Specialty Coffee.

Зад стилните витрини на „Цар Освободител“ 12А, в самото сърце на столицата, новооткритото местенце изкушава със своята естетика и атмосфера. The Ritz Specialty Coffee комбинира италианската страст към кафето с австрийската прецизност в сладкарството, а резултатът е съвършена хармония между вкус, уют и елегантност.

Още с първата крачка вътре меките звуци на италианска музика създават илюзията за пътуване – сякаш се озовавате в сърцето на Вечния град, сред оживените римски кафенета, където ароматът на прясно изпечени зърна се преплита с лъчите на утринното слънце.

Дизайнът на The Ritz Specialty Coffee е създаден с внимание към всеки елемент – от меките кадифени дивани, които обгръщат с комфорт, до пастелните нюанси на синьо и зелено, умело съчетани със слонова кост и естествено дърво. Преобразяването на пространството – някогашен офис на банка – отнема на екипа близо половин година, но резултатът е повече от впечатляващ. Зад всеки детайл стои един от собствениците на кафенето, Емил Риц, познат още като създателя на First Coffee Factory – първата бутикова кафе фабрика у нас.

Може би това е причината всяка напитка в The Ritz Specialty Coffee да бъде своеобразен ритуал, луксозно преживяване, което придава уют дори на най-съкровените моменти. Менюто предлага над 42 различни кафета от подбрани ферми по света, като всяко кафеено зърно е изпечено с безупречна прецизност. Или както един от клиентите с усмивка споделя: „Срещу 20 лева се пренасяш право във Виена!“

Тук кафето е повече от напитка – то е страст, култура и преживяване. Такава наслада за небцето е и емблематичното капучино на The Ritz Specialty Coffee. Традиционното капучино съдържа 83% мляко и едва 17% кафе. А числата не лъжат – млякото е основната съставка, която определя вкуса и текстурата на напитката. Затова и The Ritz Specialty Coffee залага на висококачественото “двойно мляко” MILBOK. А тайната рецепта? Фина дестилация, при която от 2 литра свежо мляко се извлича 1 литър концентрат. Процесът премахва излишната вода, а резултатът е кремообразна текстура и пълно разгръщане на аромата и вкуса на еспресото. Захарта е излишна – „двойното мляко“ носи сладка хармония във всяка глътка. Капучиното се сервира с комплименти: чаша вода и кремообразна сметана с плодче.

Освен от млякото сладостта на преживяването се удвоява и от изкусителните домашно приготвени сладки, които носят перфектния завършек на всяка глътка. Независимо дали сте почитатели на класическа бисквитка, или пък предпочитате неустоимия вкус на торта „Сахер“, домашните сладкишите на The Ritz Specialty Coffee са любими на ценителите на висококачествени съставки.

Всяко изкушение носи своята неповторима история за наслада и комфорт. А с настъпването на вечерта The Ritz Specialty Coffee продължава да вълнува любителите на изтънчения вкус с майсторски приготвените си аперитиви и коктейли. Какъв по-добър начин да се докоснете до магията на вечерния италиански живот? 

Същият стремеж към съвършенство се открива и в колекцията от висококачествени чайове The Ritz Specialty Coffee, които са грижливо селектирани от елитни градини по света. Всяко листенце носи глътка свежест и аромат, тонизиращи духа и тялото. Независимо дали става въпрос за класически черен или зелен чай, или за по-редки билкови и цветни смеси, всяка напитка е създадена, за да подари момент на удоволствие.

Истината е, че местата, които предлагат качествени продукти, са много, но постоянният стремеж към иновация и емоцията на цялостното преживяване отличават The Ritz Specialty Coffee от останалите кафенета, категоричен е и господин Риц. След месеци на неуморен труд The Ritz представи своето първо собствено ферментирало кафе, оценено с впечатляващите 87 точки от световноизвестния дегустатор Габриел Сеспедес. А тайната? Процесът на коджи ферментация - специална техника, която обогатява кафето с дълбоки и комплексни аромати. Коджи кафето е изключително подходящо за всеки, който търси нещо различно и неповторимо за сетивата. Всяка глътка разкрива нотки шоколад и карамел, преплетени с финия аромат на кайсиеви ядки и сладостта на стафиди.

Обратно нагоре ↑