Сгради

"Резиденшъл Парк Лозен": Мечтата на градския човек за уют и качество на живот на крачка от града

Фаза 1 на проекта със 127 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи вече е в експлоатация

„Резиденшъл Парк Лозен“ ЕООД успешно въведе в експлоатация Фаза 1 от проекта, включваща 127 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи. „Резиденшъл Парк Лозен“ - с административно име жк "Лозен Парк", е третият мащабен проект на групата „Линднер“ в България след „Бизнес Парк София“ и „Резиденшъл Парк София“. Проектът представлява жилищен комплекс в покрайнините на София, близо до с. Лозен - една от най-атрактивните и привлекателни локации в непосредствена близост до Околовръстния път и града. „Резиденшъл Парк Лозен“ осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата само на крачка от града. Проектирането и архитектурата на комплекса са дело на архитектурно бюро ИПА ЕООД, главен изпълнител е „Линднер България“ ЕООД. Строителството на Фаза 1 започна през лятото на 2019 г. и обхваща терен с брутна РЗП около 38 000 кв.м.

Компанията „Линднер“ АГ е основана от Ханс Линднер през 1965 г. в Арнсторф, Бавария. Днес тя оперира чрез дъщерни фирми в над 30 страни по целия свят. Общият брой на наетите служители надвишава 7500. "Линднер" АД е един от водещите производители на окачени тавани, двойни подове и системи от разделителни стени в световен мащаб. „Линднер Имобилиен Мениджмънт“ ЕООД е местно дъщерно дружество на групата „Линднер“ в България. На компанията е поверено ежедневното управление на нейните широкомащабни инвестиционни проекти в България. „Линднер Имобилиен Мениджмънт“ ЕООД оперира и като проект мениджър на проекти на други инвеститори в областта на жилищното, индустриалното и офисното строителство на територията на цялата страна.

Повече за компанията и нейните проекти на www.lindner-im.com.

Реализирането на успешни и иновативни проекти като „Бизнес Парк София“ и „Резиденшъл Парк София“ превърнаха името „Линднер“ в синоним на смели амбиции и качествено изпълнение, новаторско мислене и висока удовлетвореност. Тези проекти създадоха у компанията едно ненадминато ноу-хау и ценен опит, обединиха екип от опитни и квалифицирани професионалисти и всичко това доведе до успешното изпълнение на този нов, вдъхновяващ проект. С натрупания опит от своите предходни проекти групата "Линднер", Германия, успя да реализира с „Резиденшъл Парк Лозен“ един не само мащабен, а и много сложен и трудоемък в инфраструктурно отношение проект – изграждане на цялостна нова външна и вътрешна инфраструктура с алейна и пътна мрежа, битова и дъждовна канализация, водоснабдяване с питейна вода, водоснабдяване с технологична вода за поливни нужди, газоснабдителна мрежа, мрежа за пренос на данни, електропреносна мрежа средно и ниско напрежение, улично и парково осветление, както и модерна пречиствателна станция. Предвижда се рехабилитация на водещата към проекта ул. "Манастирска воденица". Квадратурата на къщите варира от 160 до 500 кв.м, застрояването е ниско триетажно. Повечето от къщите разполагат и със сутерени - някои от тях са подземни гаражи, други могат да бъдат използвани за алтернативни цели, като в този случай са на разположение 2 външни покрити паркоместа. Всяка къща има собствен двор, а в целия комплекс са предвидени множество кътчета за отдих, обширна паркова среда и богато озеленяване.

При избора на материали инвеститорът залага на водещи компании като Knauf, Wienerberger, Pipelife и други реномирани производители и дългогодишни партньори. Материалите се подбират внимателно на база експертни оценки и анализи още преди старта на строителството. Обръща се внимание на всеки аспект от изпълнението, като се търси оптималното техническо решение, приложимо за съответния елемент от сградите и околните пространства. В комбинация с осигурения вътрешен контрол на строителството това гарантира високо качество и надеждност на вложените материали. Не на последно място, следвайки корпоративната политика на "Линднер", вложените материали са съобразени с тенденциите за устойчиво и природосъобразно строителство и експлоатация и висока енергийна ефективност на жилищата.

Професионалните услуги по управление и поддръжка ще осигурят допълнителна сигурност и удобство, гарантирайки великолепна и добре поддържана среда на живот и повече свободно време за обитателите на комплекса. Концепцията включва цялостен пакет от услуги по управление и поддръжка, сред които 24-часов контрол на достъпа и видеонаблюдение, озеленяване и поливна система, почистване, снегопочистване и гаранционен мениджмънт.

По отношение на сигурността на жителите и тяхното имущество е предвиден пакет от пасивни и активни мерки - жива охрана, видеонаблюдение, сензори за движение, автоматизиран контрол на достъпа, оградно съоръжение и други. По този начин се гарантира една сигурна среда за живот, където жителите да се чувстват спокойни и защитени и да могат да осигурят на децата си повече свобода, едно по-безгрижно и щастливо детство.

Фаза 1 представлява инвестиция на стойност около 80 милиона лева. Над 90% от жилищните единици във Фаза 1 бяха договорени на зелено, което е добра оценка за инвеститора и говори за високата удовлетвореност и силно доверие от страна на клиентите.

1 / 2

2 / 2

Обществената зона: вече има договор с International School Uwekind за частно училище и детска градина

Проектите на групата "Линднер" се отличават с пионерско мислене, цялостна концепция и внимателно планиране и изпипване на всеки детайл с акцент върху изискванията, комфорта и качеството на живот на клиента. В този контекст като допълнение към жилищната част предстои изграждането и на Обществена зона. Предвижда се тя да включва частно училище и детска градина, спортен център, детски площадки, заведения за хранене, магазин, търговски и обществени площи - всичко необходимо за нормалния ритъм на живот на обитателите.

„Резиденшъл Парк Лозен“ ЕООД вече има сключен договор с International School Uwekind, с които ще се реализират частно училище и детска градина. В момента се извършва проектирането и се уточняват всички детайли на концепцията и строителството на сградата. През пролетта на 2023 г. е планиран старт на нейното строителство, както и това на двете офисни сгради с търговски площи. 

1 / 2

2 / 2

Обратно нагоре ↑