Сгради

QHome Ключът към по-добър живот

Споделяне
Мартин и Чавдар Яневи, основатели, АКМИ ЕООД

АКМИ ЕООД е строително-инвестиционна компания, основана през 2014 г. от братята Мартин и Чавдар Яневи. Още от първия знаков проект „Изгрев 132“, завършен през 2017 г., залага на безкомпромисно качество, кратки срокове на изпълнение и въвеждане на нови технологии и материали в строителството. Фирмата е лидер в строителството на зелени сгради, сертифицирани по световните стандарти за устойчиво строителство. От февруари 2021 г. АКМИ ЕООД е вписана в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България, като има право да извършва строежи от IIII, IV, V категория. Фирмата притежава екип от висококвалифицирани инженери, проектанти и проджект мениджъри.

АКМИ ЕООД е лидер в България в областта на устойчивото строителство, носител на две награди "Сграда на годината". Проектът QHome се отличава с това, че ще се изгражда геотермална система за отопление - охлаждане. Геотермалните системи за отопление и охлаждане, наричани още топлинни помпи с наземен източник (GSHP), осигуряват отопление и охлаждане чрез обмен на топлина със земята. Тези системи се възползват от факта, че температурата на земята остава относително постоянна през цялата година. В зависимост от сезона земята може да служи като източник на топлина или система за охлаждане. Чрез геотермална система за отопление и охлаждане спестявате до 60% от средномесечните сметки в сравнение с отопление на ток, газ или ТЕЦ. Геотермалните помпи са най-ефективната отоплителна технология, постигаща най-високата категория А +++ в системата за етикиране на ЕС.

QHome е първата жилищна сграда в България, сертифицирана по стандарта за устойчиво/зелено строителство EDGE.

Иновация на Световната банка, EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) е гаранция за:
- по-добър живот в сертифицирани сгради чрез:
- по-добър топлинен и акустичен комфорт
- по-ниски сметки за отопление/охлаждане и топла вода чрез използване на високоефективни системи
- по-добра стойност при препродажба (10 - 20% по-висока стойност)
- по-добри условия на финансиране при закупуване на жилища в сертифицирани зелени сгради
- EDGE внася скорост, пазарна интелигентност и фокус върху инвестициите към следващото поколение сертифициране за екологично строителство в над 170 страни.

  Локацията на сградата QHome е една от най-предпочитаните в София - в близост до Ловния парк, Борисовата градина, плувен комплекс „Диана“, на  пешеходно разстояние от основни булеварди – бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Доктор Г. М. Димитров“. Районът е с висок инвестиционен потенциал и е отличен избор както за закупуване на собствено жилище, така и за отдаване под наем. Заобиколена от градски паркове и в съседство с някои от ключовите
  посолства, зоната има страхотна атмосфера, уникална за тази част на София. Кварталът е разположен сред паркове с множество семейни атракции, престижни места за хранене и спортни съоръжения, отлични транспортни връзки и бърз достъп както до центъра на града, така и до летище София.

   QHome е енергоефективен жилищен проект, който предлага концепция за хармоничен с природата живот.

   С цел прекъсване на топлопреминаването между терасата и жилищното помещение са предвидени линейни елементи Isokorb на немския производител Schöck. През 1983 г. Eеберхарт Шьок основава изобретява Isokorb - детайл за прекъсване на термомостовете при балкони, тераси, лоджии и бордове на покриви. От тогава до ден днешен това е и основният продукт на компанията. Schöck владее повече от 80% от пазара на детайли за прекъсване на линейни термомостове в Германия и Австрия

   НАШИТЕ ПРОЕКТИ

   "Изгрев 132", 2015 – 2017 г.

   "Сграда на годината" в категория „Зелени сгради“ през 2017 г. Първата жилищна сграда, сертифицирана по стандарта за устойчиво строителство BREEAM.

   "Витоша 8", 2016 - 2018

   "Витоша 8" е малка, ексклузивна жилищна сграда, състояща се от 11 апартамента в квартал „Витоша ВЕЦ Симеоново“, в близост до бул. Г. М. Димитров (срещу "Аптечна лига"). Основни акценти са комфортът на обитателите и енергийната ефективност.

   "Симеоново 145", 2018 - 2020

   "Сграда на годината" в категория в категория „Жилищни комплекси от многофамилни сгради“ през 2020 г. Комплексът е в процес на сертифициране по BREEAM. "Симеоново 145" спечели и международно признание за архитектура и строителство, като влезе в каталога на швейцарския концерн Swisspearl.

   Обратно нагоре ↑