Сгради

PSS Construction: Проекти и отличия - признание за една от водещите строителни компании в България

PSS Construction е строителна компания със сериозен опит в изграждането на жилищни и търговски сгради, офис сгради, училища, болници, логистични центрове и др. Компанията е основана през 2004 г. под името Pipe system и става позната с високото качество на проектите, които реализира, и професионалното отношение към клиентите си. Впоследствие Pipe system остава специализирана в областта на проектирането, изграждането и поддръжката на ВиК мрежи и съоръжения, инсталации за ръчно и автоматично пожарогасене (АПГИ), ОВиК инсталации и системи за вакуумно-сифонно покривно отводняване. PSS Construction от своя страна се явява естествено продължение на Pipe system и се превръща в строителната компания, реализирала емблематични за столицата проекти като МБАЛ „Св. София“, Корпус 2, Парк училище „Британика“, "Болкан Бизнес Център", Park Lane Office Center, Business Garden Office X, смесения комплекс GORA и др. Проектите на PSS Construction се отличават със стилен дизайн, иновативни решения и внимание към детайлите.

Наградите, които PSS Construction получава от Националния конкурс „Сграда на годината“, са още едно признание за високото качество на нашата работа. От 2018 г. до днес компанията е получила 11 отличия:

- През 2018 г. печели първа награда за реализацията на МБАЛ "Св. София", Корпус 2, в категория „Здравеопазване“
- През 2019 г. Парк училище "Британика" грабва първа награда в категория „Социална инфраструктура, здраве, култура, образование и спорт“
- Отново през 2019 г. Логистичен хъб SEG - Кривина, печели специална награда в категория „Логистични сгради“
- През 2020 г. проект GORA печели специална награда в категория „Сгради с елементи на зелена архитектура и иновации“
- Отново през 2020 г. логистична сграда „Синтезия“ - Кривина, печели първа награда в категория „Логистични сгради“
- През 2021 г. "Болкан Бизнес Център" печели специална награда в категория „Сгради с елементи на зелена архитектура и иновации“
- Отново през 2021 г. Park Lane Office Center печели 2 награди: първа награда в категория „Сгради с елементи на зелена архитектура и иновации“ и специална награда в категория „Офис и корпоративни сгради“.

През изминалата 2022 г. PSS Construction получи три първи награди в три различни категории:
- Впечатляващият проект Business Garden Office X бе отличен с първа награда в категория „Офис и корпоративни сгради“
- На проект „Черковна Резиденс“ бе присъдена първа награда в категория „Жилищни сгради над 10 000 РЗП“
- В категория „Зелени офис сгради“ проект Business Garden Office X също спечели първа награда.

Сред номинираните бе и бутиковата жилищна сграда „Алмира“ в столичния квартал "Изток", чийто красив силует впечатли журито, но малко не му достигна да грабне приза в своята категория „Жилищни сгради от  5000 до 10 000 кв.м РЗП“.

Затворен комплекс KOSHER, София

Проекти в развитие

Едно от новите предизвикателства за компанията е KOSHER

Това е новаторски проект на Sofbuild, чийто акцент е свързването на градската среда с природата. Естетика, съчетаваща новите архитектурни тенденции и технологии с повече зеленина и свободни пространства. KOSHER е разположен на източната страна на бул. "България", малко преди "Околовръстен път". Представлява нов затворен комплекс сгради, който се простира от булеварда до планирания бъдещ линеен парк от източната страна на кв. "Манастирски ливади". Към момента в напреднала фаза е реализацията на Етап 1, в който са предвидени за изграждане 5 сгради с различно предназначение - жилищни сгради с ниско и високо застрояване, офиси, йога център, търговска зона и бистро.

Етап 2 също бе стартиран преди няколко месеца, като там сградите представляват логическо продължение на архитектурата от Етап 1. Те се характеризират с уютен облик и отлична функционалност. Свободните пространства са добре организирани и дават възможност за социално общуване, спорт, но и уединение. Тук са организирани и търговски зони, които да отговарят на търсенията и на индивидуалните нужди на живеещите и гостите в комплекса.  Проектът е изключително интересен не само заради превъзходната локация, обединяваща града и планината, но и заради визията на завладяващата окото гланцирана клинкерна зидария в медно-златни оттенъци на фасадата.

Kenar Residence, кв. Банишора, София

Някои от проектите на PSS Construction за 2023 в реализация са: Kenar Residence, Amur Homes и Allegro Home

Kenar Residence и Amur Homes са разположени един до друг в кв. "Банишора". Проектите са създадени, за да отговорят на търсенето на качествени и стойностни сгради в района. Локацията им е ситуирана на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Димитър Петков", в непосредствена близост до училища, транспортни връзки и парк „Света Троица“, на пешеходно разстояние от Западния парк. Друго предимство освен комуникативната локация е качественото изпълнение на строителството и естественото вписване на зданията в обкръжаващата среда. Жилищата се отличават със светли и просторни помещения, правилни форми, лесни за обзавеждане, слънчеви изложения и приятни гледки. 

Напредва реализацията и на последната сграда от апартаментния жилищен комплекс от затворен тип - Allegro Home, разположен в „Манастирски ливади-запад“. Комплексът предлага красива гледка към планината и чист въздух. Жилищата са светли двустайни, тристайни апартаменти и ателиета с различна квадратура и функционално разпределение. За децата са направени детски площадки и зелени площи. За спокойствието на родителите комплексът предлага контрол на достъп, охрана и постоянно видеонаблюдение.

Amur Homes, кв. "Банишора", София

TECH PARK RESIDENCE

Tech Park Residence се намира до първия научен и технологичен парк в България - "София Тех Парк". Освен предимството на съседството с модерни офис сгради голям плюс на района е наличието на парк. Паркът е осветен денонощно, разполага с охрана, детска площадка, фитнес на открито, тенис кортове, на които може да се насладите целогодишно. Отличава се с много зеленина и пространство, алеи за разходка и фонтани.  

Tech Park Residence, София

Към вече реализираните проекти от последната година компанията гледа с особен сантимент.

REINA SOFIA ESTATE

След успешната реализация на отличената с номинация "Сграда на годината 2021 г." сграда Reina Sofia инвеститорите ни се довериха за изпълнението на втора сграда - Reina Sofia Estate, построена в непосредствена близост до Зоопарка на столицата. Иновативното и интересно в проекта е, че разполага с фотоволтаични панели на покрива на всеки блок от сградите, които ще произвеждат повече от 168 000 кВтч чиста енергия на година, което покрива напълно потреблението на всички енергоконсуматори в общите части на комплекса. Високата енергоефективност е постигната и посредством вискокачествените изолация и дограма. Грижата за енергийната ефективност и екологичност не се изчерпва само с изграждането на сградата, а и на площите около нея. За целта е планирано поставяне на соларно параметрично улично и парково осветление, което няма да черпи енергия от мрежата и ще осигурява уют, сигурност и естетика, без да се налага жителите Reina Sofia да плащат електроенергия за това. 

 

REINA SOFIA ESTATE

Hotel Juno

Пpoeĸт - ecтecтвeнo пpoдължeниe нa eмблемaтичния и yтвъpдил ce ĸaтo ycпeшeн cтoличeн дизaйнepcĸи xoтeл Ѕеnѕе. Јunо щe бъдe чacт oт вepигaтa Dеѕіgn Ноtеlѕ. Πpeдвид мaлĸитe му paзмepи xoтeлът щe пpeдлaгa нa cвoитe гocти иcтинcĸo yceщaнe зa дoм, изтънчeнa xpaнa, пpoфecиoнaлнo и дpyжeлюбнo oбcлyжвaнe. Цeнтpaлнaтa лoĸaция нa Јunо гo пpaви изĸлючитeлнo пoдxoдящ дoмaĸин ĸaĸтo зa бизнec, тaĸa и зa вaĸaнциoнни пътyвaния в Coфия.

Офис сграда на ул. "Денкоглу" 6 с възложител "Бюро Патенти и Търговски Марки Божинов & Божинов"

Проект със собствен почерк и модерен облик, който се вписва по естествен начин в заобикалящата среда, с изчистен дизайн и красив „зелен“ акцент. Сградата  съвсем скоро ще посрещне бъдещите си обитатели със стил и усещане за уют. Сградата е проектирана в изчистен стил и в унисон с визията на историческото наследство в централната градска част. Офис площите са просторни, светли, решени в ненатрапчиви цветове и с функционално разпределение. Уникалният акцент на проекта е зеленият покрив, който осигурява глътка свежест в плътно урбанизираната зона на града. Този детайл дава възможност на обитателите да се възползват от кратка разходка сред зеленина, без да напускат сградата.

С впечатляващите си проекти, получили признание и от Национален конкурс "Сграда на годината", PSS Construction продължава да укрепва позицията си на една от водещите строителни компании в България.

Вижте cтaтиятa в бpoй 2/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ 

Обратно нагоре ↑