Сгради

PRIMA RESIDENCE: Готов ли си за бъдещето?

Тя е изискана и елегантна, образът й е възможност да препокрием естетичните си възприятия. Създадена с грижа към красотата сграда, Prima Residence заема своето почетно място сред най-новите жилищни проекти на Match More!

Красотата винаги е била изконна ценност и всички ние подсъзнателно я търсим и се стремим към нея. При създаването на проекта екипът на Match More бе съсредоточен в идеята да постигне визия, която да не оставя усещане за преходност, а да остане неподвластна на времето и да бъде носител на архитектура и стил, които не се влияят от постоянно променящите се възгледи за новаторското или модерното. За да се постигне тази непреходност, компанията залага на изчистени и симетрични екстериорни линии, които се подчертават от окачената мраморна фасада. От друга страна, обширната зелена градина допълват тази визия с богато оформен ландшафт.

Локация

Проектът е ситуиран в квартал "Студентски град", София. Сграда Prima Residence е разположена с лице на вътрешна улица, между ул. „Тодор Недков“ и ул. „Крикор Азарян“, на метри от арката на Национална спортна академия (НСА).

Предимства на района:

 • Изцяло изградена пътна и инженерна инфраструктура, част от която ще бъде изпълнена от Match More
 • Изграден нов булевард в близост до сградата, продължението на който ще осигури допълнителен достъп до Околовръстния път и който се намира на 280 метра до сградата
 • В приетите и одобрени регулационни планове предстои продължение на улица „Крикор Азарян", което ще осигури допълнителна връзка с булевард „Св. Климент Охридски“
 •  Улица „Крикор Азарян“ е на 88 метра от границата на имота
 • На 5 минути пешеходно разстояние до арката на Националната спортна академия
 • На 230 м от улица „Иван Странски“
 • Бърз автомобилен достъп до Околовръстния път
 • 450 метра от предстояща детска градина, първата за тази част от "Малинова долина".

В близост до бъдещата сграда се намират спирки на няколко автобусни линии, които осъществяват достъп до различни точки на града, в това число и до метростанция.

Πлoщ нa имoтa: 2550 ĸв.м
ЗΠ: 923 ĸв.м
PЗΠ (нaдзeмнo): 6299 ĸв.м
PЗΠ (пoдзeмнo): 1633 ĸв.м 
OPЗΠ: 7932 ĸв.м
Бpoй жилищa: 63 жилищни eдиници (разделени в два самостоятелни входа)
Озеленена площ: 895 кв.м
Инвеститор и изпълнител: MATCH MORE
Проектант: MATCH MORE

Функционалност на площите – вътрешни пространства

Сградата се състои от сутерен и седем надземни етажа. Апартаментите на партерния етаж разполагат със собствени веранди и прилежащи към тях частни дворове. В сграда Prima Residence са ситуирани 59 жилищни единици, обособени в два входа, с две стълбища и два първокласни асансьора. Проектът предлага просторни жилища – основно тристайни апартаменти, като изложенията им са ориентирани на юг, югоизток и югозапад, с гледка към планината Витоша. Четиристайните жилища са тип пентхаус с 360 градуса панорамни гледки и са разположени на 6-и и 7-и жилищен етаж, двустайните жилища са изключително функционални, като повечето от тях са на средните етажи от сградата.

1 / 2

2 / 2

ЕМИЛИЯ ЦОКОНОВА, управляващ партньор: 
„Цялостният облик на сградата е най-вече отражение на отношението ни към нас самите и другите. Ето защо Prima Residence е носител на ценности и високи стандарти по отношение на всичко, което ни заобикаля. Проектът се характеризира с комбинация от качествени характеристики, които доставят радост на сетивата и се свързват с хармонията на формата и цветовете, пропорцията, автентичността и оригиналността.“

Изискана визия - фасадна композиция от мрамор и стъкло

Проектът пресъздава концепция за една наистина стилна и елегантна визия чрез изчистените си форми в съчетание с топлината на кафеникавия цвят на мрамора и френските прозорци. За цялостното излъчване на сградата допринася и топлото фасадното осветление, което подчертава красотата на естествения камък чрез жълта светлина.

Гледки към Витоша и към града

Парцелът, на който е проектирана сградата, се характеризира със слънчево местоположение. Основна част от жилищата са с изложения юг, югозапад, югоизток, изток.

Южната фасада от единия край на сградата се разгръща до югозападната и югоизточната и е ориентирана към планината Витоша. В допълнение към комфорта на жилищата това, на което ще се наслаждава погледът на живеещите, е гледката към планината Витоша, която се разкрива като на длан. Парцелът е с денивелация, което гарантира гледки към планината Витоша и от ниските етажи на сградата.

„Ако градският живот ви е присърце, но същевременно копнеете и за природата, ние ви даваме приказна градина!“

Съдържанието и богатствата на чувствата, предизвикани от непосредственото общуване с природата, са истинско благоденствие и носител на позитивни чувства. Живот близо до природата определено означава по-хубави условия за поддържане на добро физическо и емоционално здраве - всъщност такъв живот е много по-естествен и благоприятен за всички нас. Ето защо присъствието на природата чрез ландшафтната архитектура и озеленяването на терена заемат много специално място при проектирането на Prima Residence!

Дворът ще се превърне в дом на десетки растения и любимо място на живеещите. Той е проектиран така, че да има място за всички, които обичат да се любуват на природата отблизо.

Зелените пространства около сградата са замислени по начин, по който обитателите ще  разполагат с истински парк у дома, място за срещи или за отдих:

 • Няколко просторни беседки по индивидуален проект
 • Пейки, ситуирани в общи пространства, и такива, които предлагат повече уединение
 • Поливна система
 • Дискретно осветление с жълта светлина
 • Захълмена вертикална планировка, между която се прокрадват павирани пътечки
 • Богато озеленяване с висока растителност.

В центъра на общото дворно пространство е поставен прекрасен фонтан с чешми. Живеещите ще имат чудесни юлски вечери под звездите в собствената си приказна градина!

Сигурност

Предвидено е видеонаблюдение по целия периметър на сградата на партерно ниво. До вътрешните пространства на сградата достъпът ще се осъществява чрез видеодомофонна уредба и пръстов отпечатък.

Вижте статията в дигитален формат в брой 2/2022 на списание ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑