Сгради

Plovdiv City Park III

Споделяне

Качествена среда на живот!

Plovdiv City Park III е разположен в един от комуникативните квартали на Пловдив, който се радва на голям интерес. Ситуиран e непосредствено до MALL PLOVDIV – в близост до центъра на града и парка на Гребния канал.

Началната концепция е да се предостави възможност на крайния потребител да живее в спокойствие и тишина, сигурност и зеленина, да осигури качествена среда за обитаване. Локацията осигурява уединение от забързания начин на живот, множество зелени площи, както и сигурна среда с детски площадки и развлечения за децата. И всичко това - на 3 минути път с кола до центъра на града, но и в непосредствена близост до транспорт, детски градини и училища, магазини, Mall Plovdiv, парка на Гребната база и др. Комплексът е проектиран в хармония със заобикалящата го среда, като основните подходи и достъпи са съобразени и взети под внимание. На разположение на живеещите в комплекса ще e вътрешният двор (2500 кв.м) - стилно оформено парково пространство с градинско осветление, декоративни цветя и райграс, които се подържат целогодишно, просторен е и модерен детски кът.

Теренът е с площ близо 7000 кв.м, на които са разположени 5 жилищни секции с обществен партер от страна на улицата – търговска част, ресторант. На партерното ниво, към вътрешния двор, апартаментите са с прилежащи индивидуални дворни площи, като е постигнато усещане едновременно за простор и уединение. Вътрешното дворно пространство е изолирано от автомобилен достъп. Паркирането е решено предимно в подземното ниво, а от страната на улиците са разположени и паркоместа за посетители към обществената зона. Парковата среда, до която е ситуиран комплекс Plovdiv City Park III, представлява идеална възможност за разходка, релакс и спорт в комплекса на Гребната база и зеленината около нея.

1 / 2

2 / 2

Едни от най-важните критерии, свързани с лукса и качествената среда на обитаване, са светлината и просторът в жилището. Именно с това Plovdiv City Park III е различен и уникален. Светлата част между тавана и пода е 2.83 м при изпълняван в момента масово във всички други новостроящи се сгради минимум от 2.60 м. Търговската част е решена с двойна височина. В проекта е помислено не просто за усвояването на една територия, а за правилно изпълнено пространство с всички необходими нужди за качествен живот, в хармония със заобикалящата го среда, предлагайки на обитателите сигурност, стил и комфорт.

Особено внимание е обърнато на избора на фасадните материали. Модерната визия е постигната с устойчиви и качествени материали, подбрани по най-добри характеристики, чието съчетание дава елегантен завършек на композицията изцяло. Фасадата - вентилируема, с алуминиева конструкция, облицована с фасаден гранитогрес Levantina, с изолация с 10 см каширана каменно-минерална вата с пародифузна и ветрозащитна мембрана. Общите части  са заложени с луксозни естетически издържани материали за завършване на общата визия.

Сградата е с изчистен съвременен дизайн и функционално решение на жилищата, подобаващи за качествена среда на обитаване от най-висок клас.

ФАКТИ
Инвеститор: ХЪС ИНВЕСТ
ЗП: 2243 кв. м
РЗП: 32 111 кв. м
Фаза: В строителство
 

Пълният текст - в брой 5 на списание ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑