Сгради

A Place To Call Home

Жилищен комплекс от редови сгради A Place To Call Home е ситуиран в подножието на Витоша планина, в столичния квартал Бояна. Комплексът е съставен от 34 редови къщи, групирани в 6 сгради, подземен паркинг с 78 паркоместа и богато озеленено дворно пространство. Всяка жилищна единица е развита на три етажа със собствена независима вертикална комуникация.

В комплексa липсва надземно паркиране с цел максимално висок комфорт на обитание и приближаване до паркова среда. Всяка къща е сепарирана с жив плет, формиращ богато озеленен двор, който контактува пряко с дневните зони чрез огромни плъзгащи прозорци.

Ритъмът на къщите и фасадите е ясно дефиниран чрез вертикали. Добавени са плъзгащи слънцезащитни устройства, създаващи постоянна динамична фасадна структура, която се променя в зависимост от нуждите на обитателите.

Всяка къща е ориентирана в благоприятна посока и има гледка към Витоша планина на юг и град София на север. Големите площи, озеленени с висока дървесна растителност, придават усещане за извънградска среда.

ФАКТИ
Обект:
A Place To Call Home - комплекс от редови къщи
Местоположение: кв. Бояна, София, България
Възложител: КЕЙ ДИВЕЛЪПМЪНТ ПРОПЪРТИС ЕООД
Архитектура: STARH
Година на проектиране: 2020
Площ на имот: 7 005 кв.м
Застроена площ: 1 749 кв.м
РЗП: 8 685 кв.м
Брой къщи: 34 къщи

Обратно нагоре ↑