Продукти и технологии

PERI: VPS – революционна система в изграждането на мостови конструкции

Иновативна система VARIOKIT – висока производителност за изграждане на многоотворни гредови мостове и естакади

На bauma 2022 PERI представи новата си VARIOKIT VPS система, която цели революция в мостовото строителство. PERI - един от водещите производители и доставчици на системи за кофраж и скеле за съвременния строителен сектор, поставя нов стандарт в мостовото строителство. VPS обединява безопасност и ефективност, за да осигури гъвкава, високоефективна система за изграждане на стълбове на мостове. Система VPS е базирана на основните елементи на VARIOKIT Engineering Construction Kit, което означава, че почти всички проектови изисквания могат да бъдат изпълнени с помощта на богатото продуктово портфолио.

1 / 2

2 / 2

Нови стандарти в мостовото строителство

VPS системата вече намира приложение в САЩ. „PERI USA се гордее със силата на иновациите и важността на непрекъснатото усъвършенстване. VPS е разработен, за да промени подхода на индустрията към изграждането на мостове”, каза Strydom Groenewald, главен изпълнителен директор на PERI USA. „Новият продукт на нашата компания идва в решаващ момент, когато държавите се подготвят да развиват и подобряват инфраструктурата. Сега те имат мощен нов инструмент, за да го направят.“

Системата е базирана на VARIOKIT Engineering Construction Kit и се използва в две конфигурации.

Първата конфигурация - VPS в конфигурацията VARIOKIT Speed Stage (VSS), е предназначена за изграждане на мостови ригели. В този случай не е необходимо използването на подпорна конструкция отдолу. В допълнение към предварителното сглобяване от безопасна позиция на земята, системата впечатлява с иновативния метод на декофриране. Това ускорява значително обръщаемостта на системата, което означава по-малко кофражни комплекти на обекта в сравнение със съществуващите методи.

Втората от двете конфигурации е VARIOKIT Speed Column (VSC), подходяща основно за изграждане на мостови колони. Системата включва същите компоненти като конфигурацията на Speed Stage и позволява изграждането на колони с напречно сечение до 2.25 m x 2.25 m на стъпки от 5 cm до 95 kN/m² без шпилки. Допълнителни функции като възможността за интегриране на сензори за налягане от система PERI InSite Construction водят до висококачествени резултати при бетониране.

Иновативност, ефективност и безопасност

Speed Stage VSS съчетава предимствата на класическите методи за изграждане на мостови стълбове, но в същото време компенсира техните недостатъци. С конфигурацията VSS за ригели например страничният кофраж може да се използва за следващ такт още на следващия ден след бетонирането, позволявайки лесното извършване на предхождащата армировъчна работа.

VSS предлага също така и най-високо ниво на безопасност по време на целия работен процес - от използването на компоненти за скеле от система PERI UP за работни платформи до повдигане на напълно оборудвани платформи.

Обратно нагоре ↑