Сгради

Отвори врати луксозният "ROYAL GARDENIA - спа и уелнес център" в Сливен

Споделяне

ЕЛЕГАНТЕН, КОМФОРТЕН, РАЗЛИЧЕН…

Елегантен, комфортен, различен... Тези определения са събирателни за цялото усещане, което носи стилът и излъчването на "ROYAL GARDENIA - спа и уелнес", носейки в себе си професионализъм, съчетан с авторски интериорни решения. Той предлага богата палитра от спа терапии, ритуали, екзотични масажи, различни процедури и професионални хидротерапии.

Луксозният "ROYAL GARDENIA - спа и уелнес център" се намира в хотелски комплекс "Национал палас", разположен в тихия архитектурен възрожденски резерват "Добри Желязков-Фабрикаджията". На терен 7 хил. кв.м в сърцето на град Сливен е поместен целият комплекс, който включва: четиризвездният "Национал палас" - основен корпус, къщата и първата фабрика на Добри Желязков–Фабрикаджията (национален паметник на културата), адаптирана в ресторант-механа „При Фабрикаджията“, къщите за гости - Чакърова къща (паметник на културата от регионално значение) и Бозукова къща – къща за гости. Всичките са обединени от разкошна лятна градина.

Новопостроеният "Национал палас спа и уелнес" към ансамбъл от малки семейни хотели затваря северната граница на резервата. В неговите 3200 кв.м РЗП попадат "ROYAL GARDENIA - спа и уелнес център" на площ 1600 кв.м и хотелска част на площ 1600 кв.м, един президентски апартамент, три апартамента и 25 двойни стаи, всичките решени в категория пет звезди.

Спа и уелнес центърът са изградени на две нива и обединени от внушителен атриум. Петнадесетметровата водна стена пред релакс зоната чудесно подчертава спа рецепция, създава прелестна картина, която успокоява, завладява и вдъхновява.

Уелнес зона

Разположената на първо ниво уелнес зона включва студио за филипински масаж, студио за професионални хидротерапии, студио кабинет за различни козметични процедури, две студиа за класически масаж. Обособена е и ВИП зона, която включва турска баня (хамам), двойно масажно студио и луксозен санитарен възел, изключително подходяща за спа ритуали за двама.

Аквазона с два басейна и джакузи

Безспорно най-голямото бижу на спа центъра е уникалният римски басейн с размери 10/10 м с температура на водата 40С и 43С температура на въздуха. Интериорно е решен с авторски пана, изпълнени от три вида травертин – матиран, гланциран и антик. Колоните са с аржентински гранит и италиански мрамор.

Отоплителната система както тук, така и в целия спа център е изградена на принципа "темпериран бетон" - вграждане на тръби в пода, стените и тавана, което осигурява максимален термален комфорт, баланс сухота - влажност на въздуха и на общото усещане, липса на контрастни повърхности и конденз. Специална пречиствателна станция осигурява пречистване на водата със сребърни йони.

Детският басейн с размери 4.5/3 м в съседство е комбиниран със зона с топли легла за релакс на родителите.

Джакузито с елементи от италиански черен мрамор е изпълнено по най-високите професионални изисквания, с 10 джета и три bubble зони под седалките.

На полунивото между аква- и термалните зони е разположена зоната за релакс с топли легла и бар.

Термална зона с четири сауни, две парни бани и контрастен басейн

Четирите вида сауни са с различни температури: солна сауна - 45 градуса, билкова - 55, финландска - 70, руска - 95. Всички те са специална ръчна изработка по заявка с различни луксозни облицовки от специални дървесни видове - африкански аспен, финландска ела, 1/2 кедър и абачи (бананово дърво), с елементи от хималайска сол. Печките са на лидера в сектора HARVIA.

Парните бани са две - с аромат на мента и евкалипт.

Атмосфера и материали

За уелнес и спа съоръженията са изключително важни атмосферата и общото телесно усещане за комфорт, затова целият комплекс е изпълнен по системата "темпериран бетон". В пода, стените и тавана са положени 14 хиляди метра тръби по система на Rehau, като по този начин целият спа център е "опакован" и максимално добре затоплен. Резултатът е усещане за топлина и комфорт в комбинация със свеж въздух при липса на влага и контрастни повърхности въпреки водния характер на процедурите, общата влажност и високите температури. През зимата водата в тръбите се загрява до 39.5 градуса. На същия принцип темпериран бетон е положен в плочите в цялото ново хотелско и спа крило - общо 23 850 м тръби.

Облицовките и настилките в целия спа център са 100% естествен камък - аржентински гранит и италиански мрамор, оникс и турски травертин с различни дебелини и обработка - антик, натурален, полиран, глиц. Облицовъчните решения са изцяло дизайнерски и са решени с архитектурни пана с много лично отношение и внимание към детайла.

За гарантирано осигуряване на пресен и свеж въздух са изпълнени три аспирационни системи - една самостоятелна за римския басейн, отделна аспирация за целия спа център и трета система за стаите и коридорите на новото хотелско крило.

При осветлението е използвана интелигентната система за управление и създаване на ефекти и сценарии DMX, която позволява прецизна настройка на цвят и сила на светлината и създаване на цветни картини и сценарии.

Обратно нагоре ↑