Сгради

Офис пространство Bright Consulting

Споделяне

Арх. Виктор Банарев, MoVe Architects

Четете в бр. 2 на сп. ГРАДЪТ

Проектът е разработен и завършен за общо 5 месеца през 2019 г. Основната идея на дизайна е да покаже естествените цветове и материали, които разцъфтяват заедно с цветовете на компанията и пресъздават усещането за модерната планинска хижа - нещо като симбиозата между природата и работната среда.

Офисът е разделен на 5 основни зони - рецепция, работни зони, зали за срещи и обучения, зони за неформални срещи и зони за релакс. Всяка зона и стая представляват ценностите на компанията и техните „ярки“ идеи за това как ще се осъществява работният процес в слънчева и уютна атмосфера.

Боядисан в бяло бетон на тавана и светла височина 340 см, стъклени врати с височина 3 метра и елегантни бели рамки правят офиса просторен и обединяват всички пространства в един жив организъм. Дървените греди като осветителни тела и други планински елементи помагат за създаването на уникално офисно пространство, където служителите на Bright Consulting могат да работят със страст и свобода.

Новият дом на компанията е проектиран като пространство, където можете да се чувствате като у дома си, да работите с радост, да се свързвате свободно със съмишленици и да направите въздействието, което желаете.

Клиент: Bright Consulting
Локация: ул. "Сребърна" 2, София, България
Обхват на услугите: Интериорен дизайн, Управление на проекта и финансите, Управление на преместването
Квадратура: 1100 кв.м
Срок на изпълнение: Интериорен дизайн – 2 месеца; Управление на проекта до завършване – 3 месеца

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

Ценностите на Bright – семейство, активен начин на живот, да оставим следа

Ася Маринова, Chief Sales and Marketing Officer, Bright Consulting

Кои бяха основните фактори и характеристики, с които офис сградата на ул. "Сребърна" 2 привлече вниманието ви като офис локация?

- Новото място беше избрано единодушно от екипа, който управлява компанията. Предимствата се очевидни – много повече пространство, всички сме на едно място (в сравнение с преди, когато бяхме разхвърляни по малки стаички на различни етажи), в чисто нова сграда, с модерна инфраструктура и в непосредствена близост до метрото, а и да не забравяме, че оттук тръгват автобусите за Витоша :).

Какви са особеностите на предпочитаната от вас офис концепция?

- Дизайнът и изпълнението са дело на MoVe Architects, които също като нас предоставят услуги „от начало до край“.

Темата е планинска – имаме фототапети на стените в стаите за срещи, на които са заснети пленителни пейзажи. Стаите за срещи са именувани на върхове и планини, а в пространството на офиса имаме и две малки хижи, които са перфектни за бързи непредвидени срещи.

Разпределението на офиса е доста практично и модерно и въпреки че се води open space, не се усеща като такова.

Това, което винаги съм смятал като отличителна черта в офиса, всъщност са хората, които го обитават. Всеки от тях допринася за приятната работна атмосфера и за това всички да се чувстваме като у дома си.
 

Иван Пиришанчин, Chief Technology & Innovation Officer, Bright Consulting

Каква е рецептата за модерното офис пространство, което предоставя максимално здравословна среда, оптимална гъвкавост и комфорт и благоприятно потребителско усещане?

- През последните години се разраствахме динамично. Целта ни беше да изберем място, където екипът ни има възможност да работи заедно на едно място, да създадем пространство, в което живеем в ценностите на Bright Consulting – семейство, активен начин на живот, да оставим следа. За нас хората са най-ценният актив и се стремим да им предоставим преживяване на работа все едно работят в уюта на дома си.

Основните цветове в офисното пространство са заимствани от корпоративната ни палитра – преобладават сини и зелени детайли. В природата това са най-често срещаните цветове. Така офисът създава усещането, че човек не е просто затворен в някакво работно пространство, а че всъщност се намира в естествената си среда.

Много често първото впечатление, което споделят гости в офиса ни, е, че се чувстват като в офис на Google. Наистина технологиите и знанието, което развиваме, са в основата на бизнеса ни. За нас обаче е ценно по пътя на професионалното развитие да се развиваме и като личности. Така естествено колегите се включват в много инициативи заедно - спортни клубове като футбол, волейбол, баскетбол се случват всяка седмица. Комитетът по благотворителността е ангажиран с различни социални инициативи. А мястото за почивка много често е ангажирано от игри на шах, Playstation, бордови игри. E, разбира се, не можем и без джага!

Какви са изискванията към работните места?

- В момента в компанията работят около 100 души, като растем с около 30% всяко година. За нас беше важно да изберем отворено пространство, в което всички да работим заедно. Затова се спряхме на един цял етаж - 1000 кв.м, което ни позволява да имаме достатъчно място за нови колеги, както и да имаме отделни зони за разговори, обучения, почивка, хранене, медитация.

Как вашата корпоративна култура беше интегрирана в офиса?

- Усещането за активния дух в компанията е заложено със снимки от изкачване на големи върхове  - Мусала, Монблан, Вихрен. Елементи от приключенския дух има навсякъде - като например в карабинерите, с които се отварят индивидуалните шкафчета на колегите.

Усещането за топлина, уют, свързване се подсилва от отделните кътове за разговори, канапета из целия офис. За нас офиса е място за съвместна работа, вдъхновение, идеи, с които да оставим следа с всичко, което правим.

Четете в бр. 2 на сп. ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑