Продукти и технологии

Новият жилищен комплекс 203 Residence – изпълнен с най-висок клас дограма от Schüco

Споделяне

Жилищният комплекс 203 Residence се намира във вилна зона Малинова долина, София, в подножието на Витоша. Той включва 10 еднофамилни къщи, 18 къщи близнаци, 20 апартамента и 100 подземни паркоместа и гаражи и има обособена детска площадка. Комплексът предлага поддръжка на общи части, охрана и контролиран достъп.

203 Residence съчетава удобствата на големия град и спокойствието на живота сред природата. Намира се във вилна зона Малинова долина, София - тихо и красиво място за живеене в полите на Витоша. Районът е рядко попадение по отношение на чистотата на въздуха. Географските особености и характеристиките на бита са предпоставка въздухът да е до три пъти по-чист от средните нива за София.

Модерната архитектурна визия е дело на „Ателие Серафимов Архитекти“.

Съвсем очаквано е инвеститорът да се довери на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. За комплекса са избрани и вложени иновативната PVC система Schüco LivIng 82 в цвят антрацит, PVC плъзгаща система Schüco LivIng Slide и алуминиева система Schüco AW 72 CT .

Schüco LivIng 82 е 7-камерна PVC система за прозорци с отлични топлоизолационни стойности и тънки видими ширини на профила от 120 мм. Коефициентът на топлопреминаване е Uf = 0.96 W/m²K. Според цвета на повърхността има четири възможности за основния профил: бял, кремав, тъмносив и карамел в комбинация със сребристо-сиви или черни уплътнения. С прозорците Schüco LivIng дразнещият шум остава навън. Прозоречната PVC система и иновативната EPDM уплътнителна технология, комбинирани с шумоизолиран стъклопакет, се грижат за отличната шумоизолация до 47 dB.

Еднофамилна къща в 203 Residence Фотограф: Минко Минев

Едновременно с високото ниво на защита на материала пластмаса прозорците от системата Schüco LivIng предлагат внушителна строителна дълбочина на профила с интегриран обков  Schüco VarioTec.

Schüco интелигентно съчетава стоманения обков с предимствата на обкова с ригла. Висока устойчивост на корозия, липса на необходимост от последващо обслужване поради риглата от полиамид, малки оперативни сили при задвижване на обкова и привлекателният дизайн в  черно и сребристо са само някои от убедителните данни за успех на системата. Защитата срещу взлом е трайно гарантирана чрез заключване от стоманени компоненти, чрез което обковът достига до клас на взломоустойчивост RC2.

1 / 2

Жилищен блок с апартаменти в 203 ResidenceФотограф: Минко Минев

2 / 2

Еднофамилна къща в 203 ResidenceФотограф: Минко Минев

Иновативната система Schüco LivIngSlide с отваряне от вида повдигане и плъзгане обединява оптималната изработка и бързия монтаж с високите изисквания за комфорт и дизайн.

Системата впечатлява с конструктивните си предимства - стоманените усилващи профили в крилата повишават значително стабилността на конструкцията и правят възможна реализацията на големи елементи с тегло на крилото до 400 кг. EPDM уплътнението между касата и крилото е на няколко слоя, което намалява появата на конденз. Тесните видими ширини на профилите на системата Schüco LivIngSlide позволяват максимален достъп на светлина и гарантират комфорта в помещението.

Лицензиран вносител на висококачествените профилни системи от бранда Schüco е компанията АЛУКЬОНИГЩАЛ. Вече повече от 25 години фирмата е на българския пазар и наред с търговската си дейност предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта.

Обратно нагоре ↑