Сгради

Новият офис на BIC в София

Споделяне

Първият офис на Societe BIC отвори в София, България, през май 2020 г. в кула Б на "Мол България". Дизайнът е разработен за 2 месеца, а проектът се изпълнява за 3.

Целият процес на проектиране е голямо предизвикателство, при което три екипа, управлявани от MoVe, трябва да комбинират и завършат всички свои идеи по начин, който показва културата на BIC. Концептуалният проект е разработен от Джулиам Кокет от BIC. Крайният резултат показва концепцията на BIC за „хубаво и просто“. Офисът е проектиран за 220 служители с 2 зони за релакс/кухня, рецепция, офиси за мениджмънта, зони за сътрудничество и заседателни зали.

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

Избраните материали са показани в суровия си вид. Бетонът е напълно естествен, всички инсталации са видими и в строг ред, шперплатът показва естествения вид, живота и качеството на дървесината. Подовите повърхности са проектирани по такъв начин, че да можете лесно да се придвижвате и ориентирате в офиса. Междувременно акцентното осветление показва „важните“ неща в офиса, а общото осветление е така разработено, че подчертава работните места и основните коридори.

Цветовата палитра и брандингът показват философията бранда на BIC за nice and simple и дават на потребителя усещането за приятна и уютна атмосфера, където служителите могат да работят в комфорт и удоволствие.

Офисът печели наградата за най-добър офис дизайн за Югоизточна Европа за 2020 на BIGSEE, както и публикации в международните медии като www.officesnapshots.com & www.archello.com.

ФАКТИ

РЗП: 2200 кв. м
Интериорен дизайн: Guillaume Coquet – BIC, Viktor Banarev – MoVe Architects
Време на изпълнение: 5 месеца
Фотография: Георги Палов

Източник: pds.bg

Пълният текст - в брой 5 на сп. ГРАДЪТ