Сгради

NovaCity Vision: Новият проект на NovaCity Group - с различна концепция 

NovaCity Vision е най-новият проект  на NovaCity Group и е много по-различен като концепция от предходните.

На първо място, разликата се състои в локацията на сградата. Тя се намира в "Студентски град", в близост до Зимния дворец на София, с пешеходен достъп до всичко, от което имат нужда младите хора.

Застроената площ на проекта е 1430 кв.м, а неговата РЗП е 12 370 кв.м, разположени на 10 етажа, и отделно тяло за търговска площ. Сградата разполага с подземни и надземни паркоместа и гаражи. В проекта е заложено и перално помещение в сутерена.

Интериорният дизайн на общите части е съобразен с профила на потенциалните ползватели – млади хора, предимно студенти. Лобитата са издържани в ярки цветове, без да са натрапчиви, с подходящо обзавеждане и осветление. Предвидени са и Wi-Fi достъп във фоайетата и градината.

Локация: София, кв. „Студентски град“, ул. „Храбър Попов“
Разгърната застроена площ: 16 800 кв.м
Етажи: 10
Функционално разпределение: 187 апартамента, търговска площ, надземни паркоместа и голям подземен паркинг с паркоместа и гаражи

Озеленяването е изобилно, проектирано по начин, по който да не засенчва жилищната сграда и в същото време дава усещане за спокойствие и уединение. От предвидените в сградата апартаменти преобладават двустайните жилища, чийто дизайн позволява независимо използване на апартамента от двама души, с обслужващи помещения, които са отделени. Не са забравени и типичните за проектите на NovaCity Group градински апартаменти със собствен двор. Заедно с тях общият брой на жилищата в проекта е 187.

Предстоящият проект на NovaCity Group - Novacity Vision, може да се похвали с приблизително 12 000 кв.м надземна жилищна и търговска площ. Проектът ще позволи бъдещите му жители да се наслаждават и да избират измежду различни видове апартаменти с различна големина. NovaСity Vision е издържан, добре структуриран и детайлно дефиниран жилищен проект с голямо озеленено пространство във вътрешен двор, места за сядане, красиво проектирано и просторно функционално фоайе и общи части, обединени от хармонията на цветовете и композицията.

Разположен в южната част на София, „Студентски град“ е повече от академичен център – той е чудесно място за живеене, предпочитано от студенти, семейства и инвеститори. Причините са няколко – южното местоположение, някои от най-добрите университети в страната, оживен нощен живот, търговски обекти, транспорт, позволяващ лесен достъп до други части на града и Витоша планина, и др. На няколко минути пешеходно разстояние до обекта се намират две от най-популярните зали за провеждане на различни събития – зала „Христо Ботев“ и Зимният дворец на спорта. В близост се намират университети като Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Техническия университет в София, Националната спортна академия, Лесотехническия университет, Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски” и други.

Диляна Христова, генерален мениджър, NovaCity Group

За истинския инвеститор всеки проект е уникален

Каква част от сделките са за собствено ползване и каква за отдаване под наем, т.е. за инвестиция?

През последните 2-3 години клиентите на "НоваСити Груп" са разделени поравно, но това се дължи на няколко фактора: ниските лихви по кредити и депозити, но и на факта, че ние разполагаме с клиенти, които купуват жилища във всеки наш проект. По отношение на NovaCity Vision очаквам превес на сделките с цел инвестиция, което е типично за този район на столицата.

Каква е удовлетвореността на купувачите от проектите ново строителство? Какви са най-често срещаните въпроси и коментари от клиентите?

В момента качеството на строителството е на много по-високо ниво в сравнение с миналото. Това е резултат от въвеждането на нови материали и технологии, по-голямата отговорност на инвеститорите и на по-високите изисквания на клиентите, които вече търсят нe само функционално разпределение и местоположение на жилищата, но обръщат внимание и на качеството и естетиката на общите части и озеленяването. Клиентите искат повече удобства в ежедневния си живот – повече „смарт“ функции, възможност за различни дейности на открито и закрито на територията на сградата. Аз смятам, че ние, инвеститорите, трябва да сме благодарни на „капризите“ на купувачите, тъй като те създават една конкурентна среда, благодарение на която крайният продукт е по-разнообразен и с по-високо качество. По този начин ставаме по-изобретателни и обръщаме повече внимание на детайлите. Точно това отличава истинския инвеститор – за него всеки проект е уникален.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Как очаквате да се развие пазарът на жилища в България и Европа през 2022 и в средносрочен план?

Покачването на цените на строителните материали през изминалата година доведе до повишаване и на продажните цени. За съжаление цените на имотите се покачват със закъснение от няколко месеца след тези на материалите. Нарастването на цените на електроенергията допринесе за хаотичното поведение на пазара на суровини и готова продукция, използвани в строителството, прекъснати вериги за доставка, сериозни логистични проблеми, недостиг или липса на производство. Неминуемо това повишава несигурността в сферата на строителството.

Някои инвеститори преустановиха, а други отложиха планираното строителство на обекти. Проблемът е, че трудно предвидимите цени на материалите поставят под въпрос ценообразуването на окончателния продукт на пазара. Смятам, че до края на годината, в случай че няма нови неочаквани сътресения в икономически и геополитически план, цените ще се стабилизират и липсата на суровини и материали ще бъде компенсирана от други източници. Остава въпросът каква ще бъде цената за крайния потребител, дали той ще може да си позволи покупката на жилище и дали няма да бъде достигнат таванът на покупателната способност. В случай че банките завишат лихвените проценти, отново може да се очаква макар и незначителен спад на интереса от страна на купувачите.

Обратно нагоре ↑