Сгради

Nova City Lux

Споделяне

"Нищо друго освен съвършенство!"

Диляна Христова, генерален мениджър, "Нова Сити Груп"

Г-жо Христова, един от най-актуалните проекти на Nova City е Nova City Lux?

- NovaCity Lux e жилищна сграда със застроена площ 945 кв.м и се състои от 53 апартамента с общо 5000 кв.м разгъната площ. Сградата е с два входа, съответно на 6 и 7 жилищни етажа, с две луксозни фоайета, едното, разположено  на две нива, и общи части, изпълнени по високи стандарти. Проектът се намира в бързо развиващия се кв. „Кръстова вада“. Локацията съчетава в себе си предимствата на живота в големия град с възможността за отдих в парка, намиращ се в непосредствена близост до сградата. Местоположението й осигурява бърз достъп до центъра на града с автомобил или с метро. NovaCity Lux е нашият последен завършен проект, въведен в експлоатация в края на 2020 г. Неговата близост до Южния парк, Paradise Mall, метростанция „Витоша“, лесният достъп до центъра и до Околовръстното шосе го правят силно желан обект за живеене.

Какви са особеностите на отделните типове жилищни единици?

- Сградата разполага с 28 двустайни, 23 тристайни и 2 четиристайни апартамента, сред които голям интерес предизвикаха градинските апартаменти със собствен двор. Повечето обекти са с размер на спалните помещения между 12 и 15 кв.м, а дневните са с площ над 22 кв.м. Разположението на сградата предоставя и прекрасна гледка към Витоша.

Каква е достъпността и социалната инфраструктура в района в близост до проекта? Как е решено паркирането за обитателите?

- С оглед непосредствената близост до Paradise Mall, който се намира на пешеходно разстояние две минути, нашите клиенти могат да се възползват от услугите, предлагани там. В района има голямо разнообразие на търговски, спортни и развлекателни обекти, които осигуряват всички удобства в ежедневието на нашите клиенти. За разлика от северната част на кв. „Къстова вада“, местоположението на сградата дава възможност за бърз достъп без транспорт до различни училища и детски градини, находящи се в съседния кв. „Лозенец“. За учебните заведения, находящи се в по-отдалечени райони на София, бързият достъп се подсигурява от метростанция „Витоша“, големите пътни артерии в района и наличието на многобройни линии на градския транспорт.

Тъй като паркирането в столицата представлява проблем, за нашите клиенти ние сме подсигурили голям брой подземни и надземни гаражи, както и няколко допълнителни външни паркоместа, разположени в двора на сградата.

На какви материали и продуктови решения сте заложили с цел осигуряване на висок комфорт на обитаване?

- Нашият девиз е „Нищо друго освен съвършенство!“ и ние следваме този стремеж във всеки наш проект. Обръщаме голямо внимание на детайлите: от индивидуално проектирани входни фоайета до брандиране на входните звънци на апартаментите. Търсим функционалност в дизайна и естетика в общите части и озеленяването. Това, което в миналото се приемаше за лукс, в наши дни се приема за задължителна част от проекта. Затова в нашите сгради ние залагаме на красотата, представителността и уникалността. Не правим компромис с качеството на изпълнение и вложените материали и работим с водещи фирми в областта.

Какви са изискванията на клиентите и как те се промениха през последните години?

- На първо място водещите критерии са локацията, качеството на строителството и функционалността на сградите. Клиентите търсят инвеститори, в които имат доверие, и ние претендираме да сме един от тях.

Извън тези фактори купувачите станаха много по-претенциозни по отношение на естетиката и високотехнологичните решения. Това е добре за инвеститорите, тъй като води до естествено завишаване на критериите и предлагане на много по-качествен продукт на пазара.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Как ще коментирате състоянието на жилищния пазар в столицата в момента?

- Когато се говори за пазар на имоти, столицата винаги е била отделно, независимо звено в сравнение с останалата част от страната. Търсенето продължава да е голямо, предлагането – също, но се забелязва бърза ликвидност на новото строителство на жилищни имоти. През изминалата година не е отчетена кардинална промяна в настроението на купувачите. Настройката на клиентите остава същата – по-голямо жилище или допълнително помещение; покупка за собствени нужди или с инвестиционна цел. Цените на имотите се повишават, но това се дължи основно на повишаването на суровините, транспорта и респективно на строителните материали, което от своя страна води до повишаване цената на крайния продукт. Но тази тенденция се наблюдава не само в строителството, а и в други браншове и не само в България, а и в целия свят.

Както казах, компромис с качеството на предлаганите от нас продукт и обслужване е недопустим. Разбира се, това се отразява и на крайната цена, но смятам, че като съотношение между двете сме в „златната среда“ – качествено и достъпно.

Какви са вашите планове за нови проекти в портфолиото на Nova City?

- Очакваме през следващата година да стартира строителството на най-новия ни проект - NovaCity Vision, в „Студентски град“. В различни фази сме на проектиране и градоустройствени процедури на още няколко големи обекта с общо около 1000 жилищни единици, чието местоположение ще запазя в тайна, но обещавам, че ще продължим да ви изненадваме приятно и да се придържаме към девиза си „Нищо друго освен съвършенство!“

Обратно нагоре ↑