Продукти и технологии

Никола Петров, Ester Sps: Все повече се търсят екологични и устойчиви продукти 

Никола Петров, управител, Ester Sps

- Г-н Петров, може ли да представим Ester Sps на нашите читатели?

- В мебелния бранш съм повече от 20 години, преминал съм през всички нива на производството. Основах Ester Sps през 2014 г. Компанията е специализирана в производството на корпусна мебел - обзавеждане на домашни и обществени интериори, офиси и хотели.

Проекти, изпълнени от Ester Sps, са луксозни домашни интериори за частни лица както в България, така и в Белгия, Австрия и Франция. Интериори, произведени от Ester Sps, са отличени на годишните награди на сп. "Идеален дом" за 2020 г., както и на Dibla Design Awards за 2020 г. в категория "Къща на годината".

- Комплексните услуги в направлението мебели и обзавеждане са особеност на вашата работа?

- Разполагаме със собствена база, оборудвана по съвременни технологични и индустриални стандарти, със затворен цикъл на производство, което ни позволява да поемем различни поръчки.

 

- Качеството на материалите е особено важно при такъв деликатен продукт като обзавеждането?

- Материалите и продуктите, които използваме в производството на нашите изделия, са рециклирани и от водещи европейски производители, които отговарят на всички изисквания за опазване на околната среда.     

- Как се променят изискванията и търсенето от клиентите?

- Клиентите са все по-информирани и взискателни при избора на материали. Търсят екологични и устойчиви продукти, което налага използването на естествени материали и компоненти в изработката на интериора.

 

- Какви са иновациите в използваните материали и машини и в дизайна?

- Съвременните машини за производство на мебели са с ЦПУ (цифрово-програмно управление). В изработката на нашите продукти използваме иновативни компютърно базирани технологии, интегрираме софтуери и ERP системи, които позволяват изпълнение на комплексни проекти с бързи темпове.

Съществуващата база ни позволява стабилни позиции на един конкурентен пазар.

Характерно е присъствието на биофилния и бионичен стил в дизайна.

- Можем да илюстрираме казаното с добри  примери? Какви са вашите планове за бъдещо развитие?

- В последно време Ester Sps все повече застъпва сегмента на офисните пространства.

Един от последните ни проекти, който беше много интересен, донесе голяма удовлетвореност на обитателите. Това е жилище, което трябваше да осигури освен естетическа и функционална стойност на ползвателите, да е и в унисон с особеностите на домашни любимци - 7 котки.

https://www.estersps.net/

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑