Сгради

Най-висок стандарт на строителство: Gentle House IV

Споделяне

Христо Стефанов се занимава със строителство на бутикови сгради от 1994 г. Gentle House IV е естествено продължение на успешните проекти Gentle House I, II, III и Gentle House Residence, като предлага висок клас самостоятелни къщи, ситуирани в комплекс от отворен тип. Gentle House е бранд, който гарантира най-висок стандарт на строителство без компромис с качеството на изпълнение.

"Проектта Студио" е творческо ателие, формирано от арх. Таня Митакева и арх. Андрей Арнаудов. Студиото е специализирано в разработването на луксозни еднофамилни жилищни сгради с отношение към контекста и индивидуалността на всеки ползвател. Творческият почерк на екипа подчертава уникалността на всеки обект и търсенето на онази непреходна красота, която вълнува отвъд модните тенденции.

В полите на Витоша се намира в.з. “Киноцентъра” на кв. "Бояна" - един от най-елитните и предпочитани райони на София. Имотът с площ 922 кв.м е разположен близо до бул. “Околовръстен път” и кръстовището с бул. “България”, с лесни връзки до всички части на града. GENTLE HOUSE IV е естествено продължение на серия от луксозни жилищни сгради, построени през последните години в района. Състои се от две еднофамилни сгради, разположени в отделни дворове с южно и източно изложение.

Търсена е максимална уединеност и самостоятелност на двата обекта, като за това допринасят и алеите, осигуряващи достъп до имотите, разположени на юг, и разделящи двете дворни пространства едно от друго.

Всяка от къщите се състои от три нива, като първото ниво е заето от гараж и обслужващи помещения. То е достъпно само от север, където се намира и улица “Полк. Антон Кръстев”, от която става влизането както за пешеходци, така и за автомобили.

На второ ниво се намира зона “Ден” с дневна, кухня, трапезария и прилежаща барбекю зона. На това ниво се помещава и гостна спалня със санитарен възел.

На трето ниво са обособени 3 спални помещения със самостоятелни бани. Къщите са идентични като обемно-пространствено решение, но са вписани по индивидуален начин в имота, като са съхранени всички заварени в имота високи дървета. По този начин дворовете придобиват индивидуален почерк, като осигуряват интимитет на ползване.

Формообразуването следва ясни линии и цели постигане на максимална ергономия на употреба. Използваните материали - видим бетон, дърво, клинкер и стъкло, излъчват семплост и класическа непреходност.

ФАКТИ
Локация: София, м. „Киноцентъра 3-та част - разширение“
Възложител: Христо Стефанов
Проектант: „ПРОЕКТТА СТУДИО“ ООД
Площ УПИ: 922 кв.м
Застроена площ: 230 кв.м
РЗП: 566 кв.м
Обща площ на комплекса: 738 кв.м
Етажност на къщите: Едно полуподземно и две надземни нива
ЗП на къща: 115 кв.м
РЗП на къща: 279 - 287 кв.м
Обща площ на къща: 369 кв.м

Пълният текст - в брой 2 на сп. ГРАДЪТ