Сгради

Mountain View Residence 2

Споделяне

Качествените проекти с подходяща среда, инфраструктура и озеленяване - все по-предпочитани

Тодор Георгиев, управител, "Софбилдстрой" (вляво), арх. Калин Диков, "Елит Проджект Груп"

Тодор Георгиев, управител на "Софбилдстрой":
Отговорността на ангажираните в жилищния сегмент предприемачи и проектанти нараства

 

Пандемията даде отражение върху всички аспекти на съвременния свят - здравеопазване, социални дейности, заетост, икономика, психично състояние на хората, политически живот. Трудностите в икономиката в същото време ограничават кредитирането в отделни отрасли, т.е. банките няма къде да "продават" парите си. Може би това е един от факторите, които влияят върху развитието на строителството у нас, т.е. купувачите използват ниските нива на лихвите по ипотечни кредити, за да съхранят стойността на парите си, закупувайки жилища.

Очаквам пандемията да повиши интереса към средния и високия сегмент в жилищното строителство. Не съм привърженик на нискобюджетното строителство по много причини, макар че досега то се търсеше на пазара, главно с цел отдаване под наем.

В последните години в пъти се повиши търсенето, а съответно и предлагането на партерни апартаменти със собствени дворчета, които са удачни за нискоетажни сгради и в затворени комплекси.

Не съм убеден, че пандемията от COVID-19 ще промени фатално и трайно както начина ни на живот, така и предпочитанията на потребителите на жилища като цяло. Моето мнение е, че, закупувайки недвижим имот, за купувача най-важното е не само да запази стойността му, но и да я повишава във времето.

Може би за повишаване на търсенето в сегмент "жилища" оказва влияние и предстоящото ни влизане в еврозоната. Често интуитивно част от купувачите са склонни да инвестират свободните си средства в недвижими имоти с цел запазване на спестяванията си.

1 / 2

Mountain View Residence, София

2 / 2

Mountain View Residence, София

На фона на гореспоменатите фактори и процеси в обществото отговорността на ангажираните в апартаментния сегмент предприемачи, строители, проектанти и брокери се увеличава и нараства с времето.

Качествените проекти и строителство ще стават все по-предпочитани и търсени на пазара на недвижимите имоти. От друга страна, крайно време е да се обръща по-голямо внимание и на околната среда, градската инфраструктура, обслужващите обекти и озеленяването, за да може клиентът да купува не жилище, а дом!

„Маунтин Вю Резидънс 2“ притежава характер на стилна и модерна сграда в съчетание с качествено изпълнение на строителството

Текст: арх. Марин Моллов

„Маунтин Вю Резидънс 2“ е проект за жилищна сграда, разположена в кв. „Малинова долина“ – новият перспективен за инвестиции жилищен район на столицата, развиващ се успешно с бързи темпове на строителство на нови улици и модерни сгради.

Локацията на „Маунтин Вю Резидънс 2“ е възможно най-добрата за урбанизирана градска среда – с бърз достъп от бул. „Симеоновско шосе“ и Околовръстния път, на няколко минути от центъра на града и търговските центрове ИКЕА и „Ринг Мол“, на пешеходно разстояние от Зимния дворец, Националната спортна академия, магазин "Кауфланд".

„Маунтин Вю Резидънс 2“ притежава характер на стилна и модерна сграда в съчетание с качествено изпълнение на строителството. Състои се от пет надземни етажа, един терасовиден етаж и сутерен. На жилищните етажи са разположени едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти - общо 150 на брой. Апартаментите на партерния етаж разполагат с индивидуални дворни тераси, които създават усещането за допълнителен уют и живеене в къща. В сутерена и на ниво терен са разположени гаражи и паркоместа. Сградата разполага с богато озеленен вътрешен двор.

При изграждането на вътрешните инсталации и видовете довършителни работи ще се прилагат съвременни материали и технологични решения с цел осигуряване на максимално качество и комфорт на обитаване. За фасадното оформление ще се приложат висококачествена топлоизолационна система с фасадна мазилка в комбинация с композитни или HPL панели в изпълнение на вентилируема фасадна система.

Инвеститор и строител е „Софбилдстрой“ – фирма, която навлезе на територията на столицата в пазара на имоти, инвестиции и строителство и вече зае добро място с два изградени до момента обекта („Маунтин Вю Парк“ и „Маунтин Вю Резидънс 1“). С тази нова сграда в престижния квартал „Малинова долина“ на София искаме отново да докажем, че ние като проектанти можем да работим заедно в синхрон с инвеститора и с общите ни усилия да постигнем успех в реализацията на „Маунтин Вю Резидънс 2“.

ФАКТИ
Застроена площ: 1870 кв.м
Разгъната застроена площ: 16 980 кв.м
- над терен: 12 700 кв.м
- под терен: 4280 кв.м
Инвеститор и изпълнител: „Софбилдстрой“
Проектант: „Елит Проджект Груп“ ООД
Част "Архитектура": арх. Марин Моллов, арх. Полина Тодорова
Конструкции: инж. Мартин Максимов
ОВК: инж. Слави Мойнов
ВиК: инж. Мария Иванова
Електро: инж. Хакан Рюстемов

Обратно нагоре ↑